Nerorock beleefde beste editie ooit (fotoalbum)

woensdag 21 sep 2016

Nerorock werd voor het eerst georganiseerd tijdens het Druivenfestival 1995 en was de opvolger van Parkrock. Inmiddels zijn we 22 edities verder en wat de huidige ploeg dit jaar programmeerde was een superschot in de roos. De Ketnetband zorgde al vroeg in de namiddag voor een mooi gevulde tent vol meezingende, dansende kinderen en hun mama's en papa's, die deze Adhemarrock, het kinderluik van Nerorock,  keitof vonden. 

Daarna was het tijd voor een gevarieerd programma met als absolute topper en publiekstrekker, de tent barstte uit haar voegen, Tourist LeMC. Nooit eerder zoveel volk gezien binnen en buiten de tent. Jammer dat de geluidsinstallatie niet echt voorzien was voor een volledige spreiding van de klank, tot helemaal achteraan in de tent . Tourist LeMC is in 6 jaar uitgegroeid tot een echte vedette met een schitterend repertoire. Een topoptreden.

Nerorock sloot in de late uurtjes af met de covergroep Killer Queen uit Groot-Brittannië. Freddy Mercury kwam even terug tot leven en met de unieke muziek van Queen, knap gecoverd, kon het moeilijk fout lopen.

Volgens vele toeschouwers de beste editie ooit. Het publiek was duidelijk tevreden. Als het aantal lege vaten bier iets vertelt over de sfeer en het goed gevoel, dan was Nerorock 2016 een echte topper. Maar ook zonder de vaten te tellen, staat dat als een paal boven water.

Foto's: KarelVA