Mooie historische wandeltentoonstelling tot 15 augustus

donderdag 29 jun 2017

Ter gelegenheid van Wijk in de Kijker ’Het Blocxveldt’ te Hoeilaart, werd vorig jaar door enkele vrijwillige wijkbewoners en met de medewerking van de Koninklijke Heemkundige Kring, een openluchttentoonstelling opgezet met panelen verspreid over deze wijk die ligt aan de zoom van het Zoniënwoud en geprangd is tussen de wijken Dumberg en Welriekende. Een belangrijk deel van de wijk werd ingenomen door het serrebedrijf van de familie Schimp. Van dit bijna industrieel gerund bedrijf blijft er niets meer van over dan de serristenvilla.

Gezien het succes vorige jaar, hebben de wijkbewoners het initiatief genomen om ook dit jaar samen met de Koninklijke Heemkundige Kring een deel van de panelen terug op te stellen. 

De 14 panelen tonen vergrotingen van oude postkaarten en foto’s die een beeld weergeven van hoe de wijk eruit zag tijdens de hoogdagen van de druiventeelt te Hoeilaart. Vooral het voormalige serrenbedrijf van de familie Schimp wordt in de kijker gezet. Enige foto’s konden geplaatst worden op dezelfde plek waaruit de fotograaf de oorspronkelijke foto had getrokken. Hierdoor kan men gemakkelijk de zichten op de verdwenen bedrijfsgebouwen, de opzichterswoningen en serres in de huidige omgeving situeren.

Deze panelen blijven opgesteld tot en met 15 augustus 2017. Startpunt van het parcours: Hoek Zoniënbosstraat / Karrenbergstraat.