In memoriam René Joly

zaterdag 17 jun 2017

Zaterdagnamiddag nam Hoeilaart massaal afscheid van René Joly. Het GC Felix Sohie kon de toeloop van familie en vrienden nauwelijks verwerken. René Joly overleed totaal onverwacht op 6 juni in Calpe (Spanje). Hij was de echtgenoot van Micheline Rowies, de fiere papa van Veronique en de grootvader van Joy en Ilya Sergeys. De afscheidsplechtigheid was mooi verzorgd en af. De vele getuigenissen waren ontroerend, hartverwarmend en troostend. De talloze geprojecteerde foto's, op mooie muziek, toonden René zoals hij was: een vrolijke en liefhebbende man die hield van het leven en voor wie familie alles was. 

Als zaakvoerder van kapsalon Cleos, was hiij een geliefde baas, had hij een hechte relatie met zijn klanten en maakte graag grappen. De manier waarop hij in de vele filmpjes op Facebook zijn papegaai OSCAR leerde praten, zijn onvergetelijk.  Hij was een echte volksfiguur, door iedereen gewaardeerd, wat door de talrijke aanwezigheid van zoveel dorpsgenoten, meer dan bevestigd werd.

Zoals het in een van de mooie getuigenissen prachtig werd verwoord: "wie zijn ogen sluit en aan René terugdenkt, krijgt een vrolijk gevoel", want dat gaf hij zijn familie, vrienden en klanten, elke dag opnieuw. Hij zal gemist worden.

René werd 75. We wensen de familie heel veel sterkte toe.

De voorbije week werden nog drie gekende Hoeilanders ten grave gedragen: Johnny Deschuytter, dr. Benny De Man en Victor Vanachter. Ook aan hun familie willen we onze innige deelneming overmaken.