In memoriam John Van Essche

dinsdag 22 mrt 2016

Vandaag, dinsdag 22 maart, heeft Hoeilaart massaal afscheid genomen van John Van Essche, echtgenoot van Georgette Vandooren, vader van 3 kinderen en 5 kleinkinderen. John was een zeer actief man die in zijn leven veel gepresteerd heeft zowel professioneel als voor de gemeenschap. Zo begon hij zijn carrière bij de Hoeilaartse zagerij Mariën en bouwde een mooie carrière uit als directielid bij Fabelta en UCB Gent. Voor de druivenstreek was hij vooral bestuurslid van IJsedal, stichtend lid van de Orde van den Prince Hoeilaart-Overijse en stichtend lid van Rotary Club Overijse-Zoniën. John Van Essche overleed plotseling en onverwacht in zijn 89ste levensjaar. In zijn jonge jaren was hij een bejubeld Hoeilaarts voetballer.

WIj kenden John vooral om zijn inzet en waardering voor het Hoeilaarts verenigingsleven. Samen met zijn echtgenote trachtte hij, ook op gevorderde leeftijd, zoveel mogelijk activiteiten bij te wonen; toneel, concerten, etentjes ter ondersteuning van de verenigingen en goede doelen, steeds was hij present. Professioneel ontpopte hij zich tot een wereldburger maar in hart en ziel bleef hij een echte Hoeilander, een sterke persoonlijkheid die geen inspanning voor onze gemeenschap teveel vond.

Hoeilaart zal John missen. Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

In 2012, ter gelegenheid van de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds interviewde Hoeilander.be, John Van Essche, in zijn functie van laatste voorzitter van SERCO. We laten hem hier, in dit 'in memoriam', nog even aan het woord. 

KLIK HIER VOOR HET VIDEOFRAGMENT