In memoriam Jan Stroobants

maandag 17 aug 2015

Onder massale belangstelling is woensdag ontroerend afscheid genomen van Jan Stroobants. Een vader, een echtgenoot, een vriend en een man van het verenigingsleven die ons veel te vroeg is ontvallen. Het was een tot in de puntjes verzorgde, oprechte en diep emotionele plechtigheid die plaatsvond in het nieuwe uitvaartentrum van de firma Coorevits - Rosier in Jezus-Eik.   Uit waardering voor al wat Jan in zijn leven voor onze gemeenschap heeft gedaan, dit 'In Memoriam', met dank aan Anne en Jasper.
 
Jan Stroobants, de op één na jongste Stroobants die al vroeg, samen met zijn broers en zussen, Hoeilaart onveilig maakte. De fotograaf achter de lens van zijn reflex camera.  De kok achter de BBQ in het scoutsdorp.  De loper die je voorbijstak in het Zoniënwoud. De fietser die je dagelijks zag, onderweg naar het werk.  De danser die samen met zijn vrouw Sinne de dansvloer veroverden. 
 
Jarenlang was Jan de kok achter ‘Traiteur Jan’ te Overijse, waar de hele druivenstreek van zijn kooktalent kon genieten. Nadien ging hij werken voor het nationaal gerenommeerde cateringbedrijf Belgo Catering. Vorig jaar kookte hij op Tomorrow Land naast Peter Goossens.  Gelukkig bleven de Hoeilanders van zijn kooktalent genieten tijdens de jaarlijkse BBQ in het scoutsdorp tijdens de druivenfeesten. 
 
Jan was een sportman die actief mee liep met de Boccalino’s. Op zondag maakte hij een ritje met de lokale wielerclub WTC.  In zijn vrije tijd kon je hem terugvinden achter de lens van zijn fototoestel. Voor de perfect point de vue beklom hij de hoogste bergen. 
 
Op woensdag 22 juli sloeg echter het noodlot toe. Zoals elke ochtend fietste Jan vroeg in de ochtend naar het werk. Een stom ongeval maakt abrupt een eind aan de rit.  Hoop dat het allemaal niet zo erg was, werd later die week de kop ingedrukt. 
 
Op 22 juli maakte Jan zijn laatste fietstocht. Veel te vroeg. En dan was er nog die ene laatste goede daad die voor vele een wereld van verschil maakte. 
 
Op woensdag 19 augustus om 15h nemen we afscheid van Jan in het uitvaartcentrum Coorevits-Rosier, Brusselsesteenweg 560 te Overijse. Samenkomst en gelegenheid tot condoleren vanaf 14.30 uur.

BijlageGrootte
PDF icon Rouwbrief.pdf817.76 KB