Meicrossen op schitterend gloednieuw natuurloopparcours! (fotoalbum en uitslagen)

zondag 07 mei 2017

Het Zoniënwoud in Groenendaal heeft er een schitterend parcours bij, voor 99% onverhard en langs bijzonder mooie plekjes, zoals de vijvers, het arboretum ... Je kan kiezen tussen 6 km en 11,7 km. Ter gelegenheid van de opening verhuisden de Meicrossen naar het bosmuseum waar voor beide wedstrijden samen niet minder dan  391 ateleten kwamen opdagen waaronder tal van kiinderen. De jongste deelnemer was amper 6 jaar! De gelopen gemiddelde snelheid van de eersten (3,34 km/h voor de 3,4 km en 17,56 voor de 12 km) doet vermoeden dat het parcours redelijk zwaar was.

Achteraf stond de B&B Hippodroom open voor lekkere hapjes en drankjes. De computer die de resultaten verzamelde, deed na de wedstrijd nogal moeilijk waardoor een volledige proclamatie de avond zelf uitbleef. Enkel het podium werd gelauwerd. Je vindt hierover alle info onderaan dit artikel op bijgevoegde link.

Of het een goed idee is de Meicrossen uit het centrum weg te halen, daar twijfelen wij een beetje aan. De gezellgiheid in de dorpskom en rond de sporthal met redelijk wat publiek mocht er zeker ook zijn. De gloednieuwe natuurloopparcours zijn een absolute meerwaarde voor onze gemeente maar verdienen misschien wel een aparte wedstrijd, los van de Meifeesten.