"Mazzel Tov" boek van het jaar op Toast Literair! (video's en fotoalbum)

zondag 21 jan 2018
play video

Zondagvoormiddag verzamelde lezend Hoeilaart in het GC Felix Sohie voor de zesde editie van "Toast Literair", een combinatie van toosten op het nieuwe jaar en een hele boterham weetjes over boeken en leesgenot, een mooie samenwerking van Standaard boekhandel, de Bib en het Davidsfonds. Peter Lombaert, Annemie Pijcke en Jan Van Assche leidden de gesprekken. Ook dorpsgenoot en voormalig Panoramapresentator William Van Laeken kwam met zijn persoonlijke favorietenlijstje: "de verhalen van Franz Kafka", "1984 van Georges Orwell" en "de avonden van Gerard Reve".

Bij een glaasje schuimwijn en lekkere hapjes werd uit de shortlist, op basis van de stemmen van de lezers van de bib, het boek van het jaar verkozen. Er kon geslecteerd worden uit: "De oorsprong" (Dan Brown), "Leven zonder filter" (Fleur Van Groningen), Mazzel Tov (Margot Vanderstraeten), "Het labyrint der geesten" (Carlos Ruiz Zafon) en "De ondergrondse spoorweg" van Colson Whitehead.  De longlist vind je hier! De winnaar 2017 werd: Mazel Tov.

Nieuw was ook het video-item: "De Boekenkast" waarbij de boekenverzameling van drie Hoeilanders op het scherm getoond werd. De toeschouwers mochten kiezen welke beokenkast het dichtst bij hun persoonlijkheid aanleunde. Daarna werden de gezichten achter de boekenkasten onthuld. Je vind de filmjes terug onderaan dit bericht, samen met de Powerpointpresentatie (in video en in PDF) en de boekbespreking van "Het labyrint der Geesten).

Een mooie opkomst en vooral een gezellige voormiddag die vooral zin geeft om meer te lezen. Alle titels vind je in de presentatie terug.

Vijf lezers wonnen een boekenbon van €5: Marian Pay; Elisabeth Buffels, Liliane Hullebroeck, Christiane Van Cutsem en Alain Borreman. Proficiat.

Video's: JanVA - Foto's: Michel Picone

BijlageGrootte
PDF icon Toast Literair 2018.pdf1.43 MB