Ludieke verkeersactie aan de Sint-Clemensschool zet probleem scherp (enkele foto's)

maandag 18 mrt 2019

Maandagochtend leek de schoolomgeving rond de Sint-Clemensschool op een heus sprookjesdecor. De ouderraad had de volledige Willem Eggerickxstraat en het kruispunt met de Waversesteenweg versierd met tientallen pluchen figuurtjes. Doel van de actie was de autobestuurders attent maken voor het probleem en gevaar van 'voetpad'rijden. Met slogans als 'stoepjes zijn voor voetjes', 'slecht parkeren is voetgangers ambeteren', 'doe eens rustig, anders word je kaal', 'de stoep is niet voor wielen' werd de gevaarlijke situatie die zich elke ochtend herhaalt duidelijk geïllustreerd.

iIteraard bleven de autobestuurders vandaag weg van het voetpad, de pluchen figuren overleefden de  actie (voorlopig), maar het gevolg was wel dat het verkeer op sommige momenten volledig blokkeerde. 

Een eenvoudige oplossing is er niet maar  zou het al een enorme verbetering zijn, mocht het sluipverkeer uit de W. Eggerickxstraat gehouden worden. Dat is natuurlijk voor veel straten in onze gemeente het geval. Wat wel opvalt, is dat tal van autobestuurders zich door een gebrek aan geduld of 'dom verkeersgedrag'  zelf vastrijden. Geduld is een mooie deugd en zou de veiligheid rondom de school enorm kunnen verbeteren. Sowieso met elke autobestuurder zich aan de verkeersregels houden en dat betekent 'een auto rijdt niet op het voetpad'.

Benieuwd of de pluchen figuren het tot vanavond 17u kunnen overleven. De ouderraad wil met deze actie het probleem scherp stellen zodat er voor een oplossing gezorgd wordt, want neem de pluche weg en het voetpad maakt onmiddellijk terug deel uit van de rijweg.