'Le Beauty' in Groenendaal wegens overtreding Coronamaatregelen vrijdagnacht gesloten!

maandag 19 okt 2020

Reeds in de zomer, op het gemeentelijk Horecaoverleg, werd het gemeentebestuur attent gemaakt op het feit dat men het in Groenendaal niet zo nauw nam met de regels. Inmiddels is het herfst en een ooggetuige meldde ons dat vrijdagnacht rond 1u10 de politie aan 'Le Beauty' het bevel gaf de deuren te sluiten (verplicht sluitingsuur was toen 23 uur). Terwijl de eigenaars de politie overlaadden met scheldwoorden en verwijten, niet in het minst omdat deze in het Nederlands communiceerden, werd het merendeel van de tientallen klanten via de nooddeur (kant fietspad) buitengelaten,  verdween het grootste deel van de aanwezigen door de haag, via het nabijgelegen hotel (zelfde eigenaars) en ontsnapte zo aan een fikse boete.

Of de eigenaars zelf een PV en boete hebben gekregen, is ons niet bekend. De overtredingen waren nochthans veelvuldig. Wakker zullen ze er niet van gelegen hebben wat op zaterdagavond was de zaak opnieuw open en verliep alles weer zoals gewoonlijk. Geen idee of zaterdagavond het sluitingsuur wel gerespecteerd werd.

Terwijl de Horeca in het centrum van onze gemeente zich zo goed mogelijk aan de regels houdt, vindt dit soort handelszaken blijkbaar dat ze boven de wet te staan. Als de Horeca vandaag opnieuw de deuren moet sluiten, is het vooral aan hun laakbare handelswiijze te danken. Waarom treedt onze lokale overheid niet strenger op? Wie houdt hen het hand boven het hoofd? Is de situatie niet ernstig genoeg?