Kunstatelier Vosdelle nam afscheid van Jacqueline De Gryse (enkele foto's)

dinsdag 13 dec 2016

Jacqueline De Gryse, 88 jaar  en kunstenares verhuist de volgende dagen, na een vol Hoeilaarts leven, naar de familie in Geraardsbergen.  Daarmee komt een einde aan een mooie carrière binnen de artistieke wereld van onze gemeente. Als oprichtster van deze kunstkring, samen met haar broer, leerde ze tientallen dorpsgenoten schilderen, boetseren, beeldhouwen ... Zelf liep ze zes jaar kunstacademie en gaf 32 jaar plastische opvoeding aan de normaalschool van Laken.

Jacqueline was een bevlogen aquarelschilder maar speelde ook met andere kunstvormen zoals poëzie.  In maart 2010 organiseerde het Davidsfonds het polyfoon kunstproject  'Lijnen van Liefde' met een combinatie van lijntekeningen en poëzie van JADE (Jacqueline De Gryse), muzikaal geïllustreerd door muziek van Hoeilaartse componisten. Voor deze gelegenheid liet zelfs toenmalig Europees president, Herman Vanrompuy, zich door een tekening van haar inspireren voor een Haiku.

Vorige donderdag vierden de leden van kunstatelier Vosdelle het afscheid van hun voorzitster die na bijna 40 jaar de fakkel doorgeeft. Bij een lekkere kaasschotel werden verhalen en ervaringen gewisseld. Jacqueline mocht diverse geschenken ontvangen en onthulde een mooie dankpancarte.

Wij wensen Jacqueline veel succes met haar nieuwe leven en nog vele jaren.

In bijlage vind je een interview met Jacqueline in de Randkrant van vele jaren geleden.

De mp3 die we je aanbieden, komt uit het polyfoon kunstproject. De muziek is van Willy Vervloet.