Koninklijke loge Groenendaal even open (fotoalbum)

zaterdag 25 jun 2016

Aansluitend bij de organisatie van de Groendaaldag van enkele weken geleden konden geïnteresseerden zaterdagochtend een bezoek brengen aan de koninklijke loge op de site van de voormalige wedrenbaan van Groenendaal.  Een groep van zo’n 50 personen trok te voet van de B&B Hippo-Droom naar de Koninklijke Loge. Daar werden ze opgewacht door Patrick Havenne, regiebeheerder Natuur & Bos en kregen de aanwezigen een uitleg over de renovatie van dit gebouw en de uiteindelijke bestemming. et gebouw is nog niet volledig afgewerkt maar  zal binnenkort uitgebaat worden door Davy en Sofie van B&B Hippo-Droom. 

Op het gelijkvloers is een polyvalente ruimte voorzien voor seminaries, teambuilding activiteiten en kleine recepties. 

Op de eerste verdieping wordt een slaapkamer ingericht met badkamer (momenteel nog niet af en geen foto’s beschikbaar). In de dakkoepel is een overnachtingsplaats voorzien voor vleermuizen waarvan zo’n 20 tal verschillende soorten in het Zoniënwoud hun habitat hebben. In de wintermaanden kunnen de vleermuizen terecht in de voormalige ondergrondse kelders van de recent afgebroken tribune.

Op 11 september zal in kader van Open Monumentendag deze Koninklijke loge niet alleen volledig afgewerkt zijn maar ook toegankelijk gesteld worden voor het grote publiek. 

Foto's: WimL & Michel Picone