Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Koningen en koninginnen in Hoeilaart (video)

dinsdag 21 jul 2015
play video

Op deze nationale feestdag willen we graag onze portie royalties bijdragen. Uit het rijke archief van DoenderTV presenteren wij je vandaag twee korte filmpjes. Het eerste dateert van 11 mei 1966. Die dag stonden de leerlingen van de lagere school, samen met burgemeester Vandervaeren, in Groenendaal klaar met hun vlaggetjes om de Britse koningin Elisabeth te herwelkomen. Queen Elisabeth en haar echtgenoot Prince Philip brachten een verzoenend bezoek aan Leopold III (W.O. II had wonden geslagen)  op het domein van Argenteuil. Dit gebeurde met de trein die halt hield in Groenendaal. Je herkent op de film ook ons vorige koningspaar Albert & Paola, op dat ogenblik nog onze prinsen van Luik. 

Het tweede filmpje speelt zich een jaar later af, op 11 mei 1967. Groot bezoek die dag van koningin Fabiola aan het Kinderdorp in de Tentrappenstraat. Nonkel Bob, de toenmalige drijvende kracht van dit gezinsvervangend tehuis, verwelkomt zijne majesteit in het gezelschap van de Hoeilaartse 'beau monde'.

Klik hier voor het tweede filmpje!