Kinderopvang feest in stijl (fotoalbum)

zaterdag 05 dec 2015

Onze gemeente heeft heel wat jonge kinderen. 32,5 van de Hoeilaartse gezinnen heeft minderjarige spruiten rondlopen. Dat is zo maar eventjes 6% meer dan het gemiddelde van de provincie Vlaams-Brabant. Dat vertaalt zich o.a. in gezinnen met veel kinderen. Ook daar doen we het beter dan Vlaanderen. Dat de geboorte en het grootbrengen van al die kinderen om special zorg vraagt, is dan ook logisch. Zaterdagvoormiddag werd het 'feest van de kinderenopvang" gevierd met een heerlijk en uitgebreid ontbijt  waar 78 volwassenen en 51 kids op afkwamen. Na het ontbijt was er voor animatie gezorgd waar nog eens 22 volwassenen en 22 kids extra op afkwamen, alles bij elkaar 173 feestvierders met onder hen de dames die speciale aandacht verdienden: de onthaalmoeders, die dag in dat uit instaan voor de opvang van al die kleine pagadders en dus een dikke 'bravo' verdienen.

Ook Sinterklaas was op de afspraak. Hij had voor elke onthaalmoeder een cheque van €140 mee. De beide scholen kregen voor de naschoolse opvang een cheque van €500. Met die cheques mocht materiaal gekocht worden om het de kinderen nog aangenamer te maken.

Veel volk dus en een plezante sfeer. Zoals zo vaak schitterde het gemeentebestuur weer in haar afwezigheid. Geen enkele schepen kon blljkbaar de tijd vinden om al wie met kinderopvang bezig was een hart onder de riem te komen steken. Droevig!

(foto's: MDR en JanVA)