Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Kevin Demaerschalk wordt 6de in Roeselare!

dinsdag 08 sep 2015

Onze Hoeilaartse rallypiloot, Kevin Demaerschalk, reed vorig weekend een mooi resultaat. Wij kregen dit verslag binnen. "Na een inactiviteit van bijna 5 maanden was het eindelijk terug zo ver. Kevin en Bram startten in Roeselare met als objectief opnieuw zo hoog mogelijk te eindigen in de categorie R3. Het beloofde weer een mooie strijd te worden met Dilley die nog maar net de WK rally van Duitsland reed. Het was meteen duidelijk dat Dilley er geen gras zou over laten groeien. 

Op de eerste proef hadden we logischerwijze wat moeite om in het ritme te komen en verloren we een 4-tal seconden. We waren vertrokken op zachte slicks wat ook wel een iets te voorzichtige keuze was, waardoor de banden te warm werden. Op Koolskamp volgde onze eerste scratch, maar het was toch vooral in het donker dat we het verschil konden maken. We voelden meteen dat het ritme goed zat en besloten een tandje bij te steken wat resulteerde in een vijfde tijd algemeen en 6 seconden sneller dan Guillaume. Zo doken we als leider de nacht in. Op zaterdag bleef het lange tijd droog, maar toen werd het duidelijk dat het zeer moeilijk zou worden om onze leidersplaats te behouden. Dilley reed een dijk van een wedstrijd, zeker op het droge parcours en kon zo de leiding terug overnemen en zijn voorsprong uitbouwen tot een 30-tal seconden.

Wat we ook probeerden, het was onmogelijk. 80NM koppel en 25pk maken toch een verschil. Toch beloofde het nog spannend te worden, want net voor de laatste lus begon het te regenen. We vonden meteen een goeie setup en besloten op Passendale nog eens aan te vallen om te zien of we het verschil nog konden overbruggen. Een zeer mooie passage vlak voor de finish resulteerde in een tweede tijd algemeen, 8 seconden sneller dan Dilley.

Op Houthulst waren we 5de algemeen en nog eens 6 seconden sneller dan Dilley, maar toen kwam opnieuw de industriezone. Daar wisten we op voorhand dat het onmogelijk was op hem te volgen en verloren we keer op keer een 3 à 4 seconden. Voor de Zoning waren we terug overgeschakeld naar zachte slicks, maar toch bleven we moeilijk tractie vinden. Toch draaiden we maar liefst 12 seconden sneller op Oekene en ook op Zilverberg konden we nog 3 seconden van onze achterstand goed maken. Zo kwamen we terug tot op 4 seconden van Dilley, maar met de zoning als laatste proef wisten we meteen hoe laat het was. Zo zie je maar dat de zoning beslissend kan zijn in een wedstrijd. Laat deze proef eruit en we wonnen de wedstrijd. Dit gecombineerd met het feit dat we op zaterdagochtend niet op nieuwe banden zijn vertrokken zorgde ervoor dat Dilley de wedstrijd won met 7 seconden. Ik denk toch dat we onze snelheid meer dan ooit bewezen hebben met o.a. een tweede tijd algemeen in de regen. Tweede worden op 7 seconden met de R3 tegenover de R3 max is zeker geen schande. Onze volgende wedstrijd wordt normaal de Condroz rally.

Rest ons zeker ook nog opnieuw MY racing te bedanken voor een alweer perfecte service, de supporters, de sponsors en iedereen die meehielp aan dit resultaat."