Kerstmis: anders dan anders maar toch weer even mooi !

woensdag 25 nov 2020

“Corona” blijft ons leven bepalen en dus ook hoe Kerstmis en eindejaar er binnenkort zullen uitzien. Toch doet dit onwezenlijk jaar 2020 ons heel duidelijk inzien dat we elkaar nodig hebben, dat vriendschap noodzakelijk is, dat liefde het allerbelangrijkst is. We hebben het allemaal zelf aan den lijve ondervonden. Is dat trouwens ook niet exact de boodschap van Kerstmis: Liefde en vrede voor iedereen!    

Op 29 november begint de advent en willen wij ons extra inzetten voor de armsten die het meeste lijden onder deze crisis. Daarom focussen wij 100% op de actie "onbetaalbaar” van Welzijnszorg en willen wij je overtuigen ons project "De Ruimtevaart Leuven" te steunen.

Wij steunen "De Ruimtevaart Leuven"

De Ruimtevaart is een plek aan de vaart in Leuven waar mensen actief samenwerken aan een wereld zonder armoede en uitsluiting. In deze vereniging nemen armen het woord, en zagen al heel wat initiatieven het licht: sociaal restaurant, naaiatelier, sociaal-artistieke praktijken, gezinswerking, buurtmoestuin en duurzame woon- en energieprojecten zoals de energiesnoeiers.

Deze laatsten komen bij je thuis op bezoek en helpen je besparen op je energiefactuur. Het deskundig advies en de geplaatste materialen zijn gratis voor kwetsbare mensen uit Groot Leuven. Welzijnszorg ondersteunt deze ervaren (doelgroep)medewerkers om al hun duurzame kennis om te zetten in een educatief spel voor het basisonderwijs.                 

Hoe gaan we dit project steunen?              

1. KERST-CHALLENGE:

de 4 pastoors van de nieuwe pastorale zone verbinden zich ertoe om samen een eigentijds kerstverhaal te vertellen…

in het dialect 

      van onze druivenstreek; een énige gelegenheid ook om met hen op een andere manier kennis te maken.  Het verhaal is te bekijken via 

Hoeilander.be vanaf 20 december 

     zodat iedereen, thuis, in de woonzorgcentra, in het dagcentrum of in de voorzieningen voor personen met een beperking,… er van kan genieten

EEN VOORWAARDE

Alleen wanneer  we in de zone  voor 15 december een bedrag van minstens  750 € binnenhalen gaat de uitdaging door. Dit is jouw kans om dit project van Welzijnszorg te steunen! Stort jouw bijdrage op rek. nr. zone-secretariaat BE38 4334 3623 3172- vermelding: Kerst-challenge.

2. ZET JE BENEN IN:

“We gaan gesponsord wandelen”. Elke kilometer geeft ons een warmer gevoel om iets te kunnen betekenen voor de meest kwetsbaren onder ons. 

HOE DOEN WE DAT?

 • neem contact met familie, vrienden, bekenden die je willen sponseren;
 • vraag hoeveel €/cent ze willen geven per km en bepaal zelf hoeveel km je wil wandelen; 
 • stort het bijeen “gewandelde” bedrag op het bovenstaand nummer met vermelding “ik zet mijn benen in”
 • deponeer je formulier voor 6 januari’21, in de brievenbus van de pastorie, of via mail op onderstaand adres, in de wetenschap dat jouw inzet de wereld weer een stukje mooier heeft gemaakt.

Contactpersoon :  Jacqueline Brenart, 0476/ 21 26 88 -  jacqueline.brenart@telenet.be

Ons hart openen en mensen in de kou wat warme liefde geven, dat is Kerstmis, dit jaar meer dan ooit. Omdat we echt het verschil kunnen maken.

Alvast bedankt voor jullie inzet en solidariteit!!

De werkgroep diaconie (dienstbaarheid) - pastorale zone Druivenstreek.