Jarige seniorenraad gaat voor een warm Hoeilaart en feest erop los (fotoalbum)

woensdag 01 nov 2017

Vorige zondag vierde onze gemeente de vijftiende verjaardag van de seniorenraad, de gemeentelijke adviesraad die de belangen verdedigt van de 55-plussers, en dat zijn er behoorlijk wat. Voor dit belangrijk moment waren alle registers opengetrokken want een feest zou het worden. De coverband "The Cast" uit Overijse trok een meer dan volle zaal die genoot van behoorlijk knap muziekwerk dat niet alleen een feest voor het oor was, maar ook de ogen een mooi spektakel bood.

Deze groep, opgebouwd rond Leo Vanden Wijngaert - het was voor het eerst dat we The Cast aan het werk zagen - maakte een grote indruk. Muzikaal knap in evenwicht met een schitterende kopersectie en super zangtalent. Jolien en Silke Steyaert, Kirsten Gryseels en de Hoeilaartse Dorien Charlier zongen, samen met Leo, de pannen van het dak en brachten een verzorgde show. Nu "The Cast" eindelijk ook in Hoeilaart op de planken stond, mag gerust gezegd worden dat deze band het 'gemaakt' heeft (grapje). We hopen trouwens van harte dat ook hun "Will Tura"-project de weg naar ons 'Glazen Dorp' vindt. We kijken ernaar uit en dat moet niet te lang op zich laten wachten.

De seniorenraad vierde dus haar 15de verjaardag en dat verdient toch een woordje. Gestart onder de eerste voorzitter, Roger Van Dycke, groeide deze adviesraad uit tot een van de meest actieve in onze gemeente, met o.a. het wekelijks ontmoetingsmoment "'t Trefpunt Sohie' in het GC Felix Sohie, de avonden rond dementie, de daguitstappen, de week van de senior ...

De huidige voorzitster, Gilberte Marchand, benadrukte in haar verwelkomingsspeech dat de seniorenraad vooral wil werken aan de realisatie van een warm Hoeilaart waar iedereen zich welkom voelt en niemand alleen wordt gelaten. Een gemeenschap als de onze moet in staat zijn om een duidelijk een effectief antwoord te bieden op de vereenzaming die vele senioren op latere leeftijd overvalt en onaanvaardbaar is.

Iedereen verdient het om zich welkom te voelen in een warme, liefdevolle gemeenschap die alles in het werk stelt om dorpsgenoten in de herfst van hun leven bij te staan en gelukkig te maken en te houden.

WIj wensen Gilberte en haar ploeg een hele dikke proficiat en ook de volgende jaren eindeloos veel energie om die schitterende doelstellingen waar te maken.

Foto's: Jan VA