Hoeilander, Wouter Dehairs, wint Hercule Poirotprijs 2021

maandag 20 dec 2021

Wouter Dehairs, in het begin van dit jaar nog tegast op Toast Literair, waar hij ons vertelde dat hij zijn 3de boek aan het afwerken was, is bekroond met de gerespecteerde 'Knack Hercule Poirotprijs 2021" voor de beste trhiller van het voorbije jaar. Een schitterende erkenning voor 'Nachtstad', deze, volgens de jury, beangstigende misdaadroman, een schot in de roos , een heerlijke thriller met een wervelende ontknoping die onze harten stal!

Nachtstad

De vrouw van de Brusselse minister-president is verdwenen. Op een fototentoonstelling in Bozar herkent hij haar plots op een van de beelden. Het is de laatste foto die van haar werd gemaakt - op een plek waar ze niet had moeten zijn.

Ondertussen krijgen privédetective Brik Keller en assistente Gwen de vraag om de verdwijning van een tienermeisje te onderzoeken.

Brussel, misdaadstad, een gedroomde setting tegen de achtergrond van de nakende lockdown 2020. ‘Lekker rauw en stoer’, ‘cynisch maar tegelijk liefdevol’, ‘in de stijl van de Cormoran Strike-thrillers’, ‘internationale klasse’, ‘nagelbijtend spannend’…

Hoeilander.be wenst Wouter Dehairs een dikke proficiat!