Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilander, we hebben je dringend nodig! Nog 375 te gaan. (update foto's APKO)

woensdag 14 okt 2015

De stand op zondagavond 19 uur is 425 beeldjes. De volgende dagen, tot vrijdagnamiddag, is de opdracht dus om nog minstens 375 beeldjes te maken. Lees hieronder wat je moet doen. Doe mee en kom de volgende dagen naar het GC Felix Sohie (van 9u tot 12u en van 14u tot 19u). We hebben ook enkele foto's toegevoegd (zie onderaan dit artikel) van het optreden van APKO (academie voor podiumkunsten) tijdens de officiële opening vrijdagavond.

Het gebeurt wel al eens meer dat je gevraagd wordt om je schouders ergens onder te zetten. Ons actief verenigingsleven durft vaak een beroep doen op Hoeilaartse gemeenschap. Met wat nu volgt, is dat niet anders, want ditmaal is er een groot initiatief rond de herdenking van de Groote Oorlog waarvoor we je hulp vragen. Dat vertaalt zich in het bakken van 800 beeldjes, het equivalent van 800 slachtoffers. Vanaf nu vrijdag 16 oktober een hele week lang worden in het GC Felix Sohie beeldjes gemaakt, in groep, individueel, met de school, de vereniging, de familie ... De beeldjes hebben allemaal dezelfde vorm. Iedereen kan meedoen en er staan begeleiders klaar om je te helpen. 

Wie een beeldje maakt wordt peter of meter. Daarvoor betaal je €5. De helft daarvan gaat naar een goed doel: CCVS (Centrum voor kinderen in kwetsbare situaties). Aan elke beeldje komt een 'dog-tag' met de naam van peter/meter + de naam van een slachtoffer van WOI.  Je krijgt een gepersonaliseerd certificaat. Dit initiatief loopt in gans Vlaanderen  tot 2018 en het is de bedoeling om tegen dan 600 000 beeldjes te plaatsen als een kunstwerk in een groot landschap op de voormalige frontzone te Ieper. 

Hoeilaart heeft ingetekend voor 800 beeldjes. Dit betekent dat we op een week 800 dorpsgenoten naar het GC Felix Sohie moeten krijgen om voor €5 een beeldje te maken ('t is echt eenvoudig). Het lijkt me een unieke activiteit voor het ganse gezin of voor een hechte vriendenkring ... We 'sleuren' iedereen het huis uit!

Dit zijn de openingsuren:

  • vrijdag 16/10 van 13u30 tot 19u
  • zaterdag 17/10 van 10u tot 15u
  • zondag 18/10 van 14u tot 19u
  • maandag 19/10 tot donderdag 22/10 van 9u tot 12u en van 14u tot 19u
  • vrijdag 23/10 van 9u tot 12u en van 14u tot 16u 

Dit zijn de randactiviteiten:

  • Vrijdag 16/10 - 19u (met concert van de kinderen van de Academie voor Podiumkunsten.
  • Zondag 18/10 - 19u (muzikaal programma: Trying to forget a while - liederen uit het Talbot House en het verhaal van zij die ze zongen)
  • Vrijdag 16/10 tot zondag 25/10 - Tentoonstelling WOI in beeld door August Campe (org. Rodenbachfonds)

DEEL DIT BERICHT ZO VAAK MOGELIJK EN KOM ZELF OOK JE 'beeldje' BIJDRAGEN!