Hoeilaartse scholen bezorgen Sinterklaas een super verjaardag! (fotoalbum)

woensdag 07 dec 2016

Om te begrijpen hoe echte vedetten door hun publiek gedragen worden, moest je op 6 december langsgaan in de beide basisscholen. De intrede van Sinterklaas zorgde immers voor uiterst enthousiaste taferelen waar wijlen Michael Jackson of K3 met moeite kunnen aan tippen. De wet op het teveel aan decibels werd alvast even vergeten, want op kindergeschreeuw staat nu eenmaal geen volumeknop. In de Vrije Basisischool kwam de Sint te voet de Désiré Vandervaerenstraat ingewandeld waar een grote haag kinderen hem verwelkomde. Het beste moest echter nog komen. Toen hij de school binnenstapte was het hek echt van de dam. Met honderden verdrongen ze zich om een glimp van de jarige heilige op te vangen. Je waande je haast in de ronde van Frankrijk, tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. Er was haast geen doorkomen aan.

In het Groene Dal pakten ze het lichtjes anders aan. Hier was het de brandweer die de Sint binnenreed, met volle sirenes en blauwe zwaailichten. De kinderen konden hun ogen amper geloven. Wat een escorte.

De intrede was maar een deel van het feest dat de scholen voor de Sint hadden voorbereid. De oude man nam tijdens de daaropvolgende uren alle tijd om de kinderen persoonlijk te ontvangen. Wat een fijne gedachte, te weten dat je zoveel kinderen even eindeloos gelukkig kan maken.

De Sint dacht er ook aan om tussen zijn bezoek aan beide scholen, zijn bril af te zetten, een andere gewaad aan te trekken en zijn baard wat bij te stylen. Een verwittigd man is er twee waard!

Foto's: JanVA