'Hoeilaartse Melodieën 2' bezorgde toeschouwers een onvergetelijke avond (videofragment en fotoalbum)

donderdag 22 mrt 2018
play video

Vorige zaterdag was de zaal van het GC Felix Sohie weer helemaal gevuld voor een uniek concert. Hoeilaartse melodieën in concert 2 was het logische vervolg op deel 1 dat op 30 september vorig jaar al voor een volle zaal zorgde. Ook nu geen popmuziek maar authentieke liedjes van vroeger gecomponeerd door Hoeilanders. Het publiek kreeg muziek voorgeschoteld van Désiré Leclercq, Victor Gossens, Marcel Limme, Albert Michiels, Félix Derongé, Willy Devis, Willy Vervloet en Jan Van Assche. 

Voor dit concert deed de organisator, het Davidsfonds, een beroep op een schare professionele muzikanten aangevuld met een koor van De Jonge Druivelaar en enkele leden van het Ruusbroeckoor.

Deze laatsten brachten de liedjes uit de revue’s van vroeger weer tot leven. Dit keer geen “Koers in Groenendaal” of “Hoera, ‘t is weer revue” want die en andere kregen we al in 800 jaar Hoeilaart en andere voorstellingen. Jan Van Assche, die maandenlang research deed voor dit concert, vond nog heel wat andere revue-liedjes. “De Meloen”, “Komkommers”, “De fornazenkeuters”, “De druppel melk” en “De knipsters”, het zijn er maar enkele van. Daarnaast zorgden de muzikanten en zangers nog voor heel wat andere hoogtepunten. Joris Bosman vertolkte onder andere “Het Roosje” maar ook “Hoeilaartse trouwe zonen” en “Als de Lente”, samen met dwarsfluittiste, Virginie Baert, kwamen aan bod. Het zijn maar een aantal titels uit het uitgebreide aanbod dat werd gebracht. Chloë Bergiers zorgde voor een mooi moment met een aantal kinderliedjes. “Gentleman”, “De kam” en ““De bel” allemaal van Marcel Limme werden mooi gebracht.

Het werd een selectie uit 150 jaar muziekgeschiedenis van Hoeilaart. Eén voor één juweeltjes, vaak neergepend voor een speciale gelegenheid.

Het publiek was duidelijk gecharmeerd door de liedjeskeuze. Het werd een warme en nostalgische avond vol mooie herinneringen. Iedereen op het podium verdient de nodige lof. Willy Vervloet, Joris Bosman, Virginie Baert, Alex Puttemans, Jeroen Bouillart, Willy Devis, Chloë Bergiers, toneelgroep De Jonge Druivelaar en Jan Van Assche, de bezieler van deze concertreeks  . En dikke proficiat voor deze onvergetelijke avond.

Musicalprimeur

Ook tijdens deze avond kreeg het publiek een primeur voorgeschoteld. Er wordt op dit moment namelijk hard gewerkt en geschreven aan een musical over Felix Sohie. In deel 1 werd al 1 liedje gebracht en zaterdag werd een tweede liedje uit de musical voorgesteld geschreven door Jan Van Assche. (“Dorp aan de IJse”) Op de volledige musical is het nog even wachten.

Binnenkort op DOENDERTV

De lezing over Hoeilaartse melodieën en het concert van vorig jaar zijn nu al te bekijken op Hoeilander.be en ook dit tweede deel zal na de paasvakantie te bekijken zijn. Het concert werd integraal gecapteerd en wordt nu bewerkt zodat u het binnenkort, na de Paasvakantie, nog eens kan herbekijken.

Wij houden je op de hoogte.

Foto's: Michel Picone

Video: Eddy Bergiers, Philip Maes, Ghislain Goossens en Michel Janssen.