Hoeilaart is Marc Sleen nog niet vergeten (fotoalbum)

zondag 05 nov 2017

Tien volle emmers, goed voor duizend wafels, dat was de hoeveelheid deeg die Marc's IJs bij de bakkerij Linda Vandervaeren deze voormiddag bereidde om tijdig klaar te zijn voor de 2de wafelenbak ter nagedachtenis van ridder Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero. Na de eerste meer dan geslaagde editie, vorig jaar na de begrafenis, kon het niet anders of dit zou een jaarlijks wederkerend initiatief worden. Het evenement kreeg alvast veel aandacht in de nationale en regionale pers en het resultaat liet zich raden: er kwam massaal veel volk een 'gratis' wafel eten in de serre van het GC Felix Sohie. De vele vrijwilligers bakten van 14u tot 17u duizend Brusselse wafels bij elkaar en die werden door iedereen meer dan gesmaakt.

Een gezellige sfeer en het gezelschap van alle 'Nero' figuren maakten er een echt feest van dat muzikaal werd opgeluisterd door Sébi Lee die een knap optreden gaf. 

Een dikke proficiat aan Christine Van Loon en de schminkploeg van toneelgroep Reintje die de figuren schittered tot leven brachten. Echt vakmanschap zoals je op de foto's kan zien. Ook een dikke 'dank u' aan alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakten.

Hoeilaart is ridder Marc Sleen nog niet vergeten en wij kunnen met zijn allen maar een ding hopen: dat er volgend jaar een derde editie komt. Elk initiatief dat Hoeilanders overtuigt om eens buiten te komen in eigen dorp, is goud waard. Doe zo voort!

Foto's: JanVA