Hoeilaart in de bres voor Duinkerke

dinsdag 15 mrt 2016

Sinds vorige zomer zijn de beelden van vluchtelingen in overvolle bootjes helaas niet meer uit het nieuws weg te denken. Jonge gezinnen met kleine kinderen vluchten allen weg uit hun door IS-terreur geteisterde landen, op zoek naar een betere toekomst.

Velen onder hen stranden op de Europese kusten. Totaal uitgeput en aan hun lot overgelaten in erbarmelijke omstandigheden wachten ze af. Deze mensonwaardige omstandigheden hebben enkele geëngageerde Hoeilaartse jongeren niet onberoerd gelaten. Samen met Rotaract Zoniën en de Sint-Clemensparochie slaan ze de handen in elkaar om van Hoeilaart een inzamelpunt te maken voor het vluchtelingenkamp in Duinkerke.

Om zeer concreet en gericht te werk te gaan lieten ze zich begeleiden en adviseren door de organisatie “Bredene met een hart voor Vluchtelingen”. Deze ervaren hulporganisatie legt lijsten aan met de meest prioritaire behoeftes voor de vluchtelingen. Gedurende deze vastenperiode zullen de Hoeilaartse jongeren samen met Rotaract Zoniën en met dank aan E.H. pastoor, Roger Nuyts het portaal van de Sint-Celemenskerk gebruiken als inzamelpunt.

Help de vluchtelingen en verzamel mee de benodigde materialen! U kan uw spullen binnenbrengen in het portaal van de Hoeilaartse Sint-Clemenskerk op:

  • donderdag 24/03 van 14u tot 16u
  • vrijdag 25/03 van 14u tot 16u
  • zaterdag 26/03 van 14u tot 16u

Hierna zullen de goederen naar Duinkerke worden gebracht en aldaar verdeeld. Voor de inzameldagen tijdens de Goede Week zijn we nog op zoek naar:

  • Algemeen materiaal: opwindbare zaklampen, gas, aanstekers, vochtige doekjes, WC-papier, vuilniszakken, emmers, scheermesjes, dekens, slaapzakken, spelkaarten, .. 
  • Sheltermateriaal: zeilen (baches), tenten, duct tape
  • Kledij voor mannen, vrouwen, kinderen: schoenen, joggingbroeken, warme kousen, stevige winterschoenen, stevige winterjassen, fleecetruien, nieuw ondergoed
  • Voeding: Drank: water, frisdrank, fruitsap, melk, koffie, thee; 
  • Algemene voeding: rijst, tomatenjus, pasta, tomatenpuree, olijfolie, olie, vis in blik, linzen, kikkererwten,...

Gelieve er rekening mee te houden dat de goederen in goede staat moeten zijn.

Samen hopen we met heel de Hoeilaartse gemeenschap dat we een verschil kunnen maken voor mensen op zoek naar een betere toekomst! Laat ons ook van Hoeilaart een dorp maken met een “hart voor vluchtelingen”!

Voor meer informatie over dit initiatief, neem gerust contact op met Martijn Kayaert: 0474/81.53.83 of via kayaert_martijn@hotmail.com