Het moet geen Delvaux sacoche zijn om succesvol te worden (fotoalbum Reintje)

vrijdag 26 apr 2024

Vorig weekend zette toneelgroep Reintje de Hoeilaartse sacochenwereld op stelten met een blijspel van Paul Arnijs in een regie van Kathleen Bollue. Een mooi decor, stevige acteurs en actrices en vooral veel enthousiasme bezorgden de toeschouwers een plezante, zorgeloze toneelavond. Dat was in schril contrast met het verhaal zelf dat de uitbaters en het personeel voldoende kopzorgen gaf om uiteindelijk over te gaan tot een heus sacochengevecht (tot bloedens toe).

Een blijspel is eerder een moeilijk genre omdat het veel ervaring en repetitie vraagt. De juiste humoristische timing vinden is een hele opracht en het publiek in zekere zin medeplichtig maken zodat het lachen spontaan gestuurd wordt, is onvoorspelbaar. Voor Reintje was dit geen routineklus want zo vaak wagen ze zich niet aan dit lichte genre. Dat voelde je hier en daar wel maar de ploeg, de enerzijds ervaren en anderzijds relatief nieuwe acteurs, zetten toch een knappe prestatie neer: een leuke avond!

Of de sachochen achteraf hun rechtmatige eigenaar hebben teruggevonden, zijn we niet te weten gekomen. Wel hebben we een mooi fotoalbum samengesteld dat je hieronder kan. aankikken.

Foto's: Jan Van Assche