Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

HET HELE DORP: en plots was er weer radio in Hoeilaart (geluidsfragment en foto's)

maandag 23 mrt 2015

Zaterdagavond stond de tweede etappe van Het Hele Dorp 2015 op het programma. Na het websitespel dat een paar weken geleden gespeeld werd, was het gisteren tijd voor het 'voorspel'. Hoe dat er dit jaar zou uitzien, bleef tot op het laatste moment geheim en daar hadden de organisatoren een goeie reden voor. De ploegen dienden met minstens 7 spelers af te spreken in hun teamlokaal, bij voorkeur in het centrum van onze gemeente en veel meer dan dat was er eigenlijk niet geweten. 
 
De moderne technieken en het internet werden deze keer gebruikt om 'radio te maken'. Van 20 tot 22u werden vanuit "Mozart & C", de thuisbasis van Hoeilander.be,  onder de technische leiding van Maarten Coosemans, allerhande opdrachten door 'de ether' gestuurd, net zoals dat vroeger gebeurde via Radio Zoniën. Wie toen al meespeelde, herinnert zich zeker de plezante avonden in menig huiskamer en verenigingenlokaal. En ook deze keer was dat niet anders (luister naar het geluidsfragment).
 
Allerhande vragen en opdrachten zorgden ervoor dat jong en minder jong zich niet hoefden te vervelen. En ook wie niet direct actief meespeelde, had in veel gevallen de handen vol om voor de nodige drankjes en hapjes te zorgen. Een mix van opdrachten bracht de ploegen op verschillende plekken in Hoeilaart om er foto's te maken, men ging op zoek naar 'de stoel' die ergens in het dorp opgesteld werd, er werden tuinkabouters verzameld, vragen en raadsels opgelost, bekende Hoeilanders beluisterd, spandoeken geknutseld, ... 
 
Om 20.30u en om 21.45u was het met zo veel mogelijk volk verzamelen geblazen ter hoogte van de kerk. Zelfs uit Hoeilaartse cafés werden mensen ingeschakeld.
Een bont gezelschap (want de 2de keer moest men ook verkleed ter plekke komen), beleefde een fijne en bij momenten ook wel hectische avond. Voor de organisatoren was het waarschijnlijk een spannende dag omdat ze vooraf niet goed wisten of dit wel goed zou werken. Wees gerust, zelfs de reclameblokken tussendoor zorgden soms voor de nodige hilariteit en niemand heeft zich verveeld. Het ging bij momenten allemaal misschien een beetje snel, zeker voor de kleinere groepen.
 
Maar dit spel werd goed in mekaar gestoken en uit de reacties te horen hebben heel wat Hoeilanders zich goed geamuseerd. Bij de deelnemende ploegen zat de groepssfeer er goed in. En daar is het bij initiatieven zoals het Hele Dorp toch vooral om te doen. We kunnen alleen maar aanraden om de link waarmee het spel gespeeld wordt in de toekomst ook te delen zodat niet-deelnemers toch kunnen meeluisteren. Wie zaterdagavond luisterde, kreeg sowieso onmiddellijk heimwee naar de tijd met Radio Zoniën. Radio is immers een ongelooflijk krachtig medium. De werkgroep van "Het Hele Dorp" deed dat in ieder geval prima.
 
De deelnemende ploegen zijn nu ongetwijfeld klaar voor de laatste speldag, op zondag 26 april in ons gemeentepark. Daar kan iedereen zelf z'n creativiteit tonen tijdens de parkspelen. Ook wie niet deelneemt aan Het Hele Dorp kan er zeker een keer een kijkje komen nemen overdag en supporteren voor de ploegen die heel wat spelletjes voorgeschoteld krijgen. De namiddag wordt afgesloten met een groot eindspel dat ook deze keer weer geheim blijft.
 
Uiteraard is er 's avonds nog kwis en dan weten we wie dit jaar de overwinning in de wacht zal slepen. Alvast veel succes gewenst aan alle deelnemers.
 
(met dank aan Marijke, Tine en Maarten)