Hallelujahconcert klonk zo (video)

dinsdag 13 jun 2017
play video

Ruusbroeckoor en publiek zagen zich vorige zaterdag genoodzaakt om naar Overijse te trekken voor het geplande 'Hallelujah' concert dat wegens de werken aan het gemeenteplein niet in onze gemeente kon doorgaan. De veel kleinere Sint-Martinuskerk was goed gevuld en het concert verliep vlot met muziek van Cl. Monteverdi, H. Purcell, J.S. Bach, G.F. Händel, W. Boyce, J.N. Hummel, W.A. Mozart, N. Goemanne en Leonard Cohen.

Het mag gezegd worden, de Sint-Clemenskerk heeft veel meer troeven dan de kerk van Overijse centrum, als het over concerten gaat. Niet alleen de akoestiek maar ook de licht-  en klankinstallatie zijn van een veel betere kwaliteit. Jammer voor het concert want het Ruusbroeckoor o.l.v. Johan Sluys verdient het om op de best mogelijke wijze te concerteren maar nood breekt wet. 

We hebben de twee laatste liedjes van het concert gemonteerd zodat je je een idee kan vormen van dit feest voor het oor. Je zal merken dat het koor in het donker staat. Dat lag niet aan onze camera. Uiteindelijk blijven de oren van het grootste belang. Tweemaal Hallelujah dus, een prima uitvoering, eenmaal van Leonard Cohen en eenmaal van G.F. Händel.

Video: JanVA