Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Graffitiproject Pigment uit de blokken (enkele foto's)

woensdag 04 mrt 2015

Afgelopen zaterdag, 28 februari, werd aan Jeugdcentrum Koldam het officiële startschot gegeven voor het intergemeentelijk graffitiproject PIGMENT. Een samenwerkingsovereenkomst tussen de lokale besturen van Overijse, Tervuren en Hoeilaart én Graffiti VZW werd getekend in aanwezigheid van burgemeester en schepenen van de verschillende lokale besturen.

Ook druivenkoningin Ina I van Overijse kwam in de namiddag het project een hart onder de riem steken.

Mede dankzij het succes van de graffitimuur die de Hoeilaartse jeugdraad eerder al optrok in de tuin van het jeugdcentrum, werd de zin naar meer hiervan verder aangewakkerd.

De 3 druivengemeenten zijn hierdoor de eersten die dergelijk project intergemeentelijk vorm geven. Met de steun van de provincie en begeleid door Graffiti VZW zullen de 3 betrokken jeugddiensten de komende maanden verder werken aan een intergemeentelijk graffitibeleid.

Aan jeugdcentrum Koldam stond zaterdag alles in het teken van graffiti. Een paar muren van het jeugdcentrum werden onder handen genomen door professionele graffiteurs en het resultaat is nu al de moeite waard.

Dat belooft als we weten dat deze kunstwerken in de komende dagen nog verder afgewerkt moeten worden. Maar ook de minder creatievelingen onder ons die wel zin hadden om dit een keer uit te testen, werden zeker niet aan hun lot overgelaten.

De ganse namiddag werden er door klein en groot op de voorziene plakkaten en met een woordje uitleg erbij ook heel wat mooie dingen gemaakt.

Heel wat kinderen en hun ouders, leden van chiro en scouts, een afvaardiging van de jeugdraad én een paar andere geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen en waagden zich aan hun eerste graffiti-tekening.

PIGMENT zal de komende maanden nog meer initiatieven nemen rond graffitibeleid en gaat op zoek naar andere locaties in de regio waar graffiti mag aangebracht worden. Ook enkele workshops zullen door de jeugddiensten, in samenwerking met graffiti vzw, georganiseerd worden.

Wie interesse heeft om deel te nemen aan activiteiten en workshops van PIGMENT of wie eventueel deel wil uitmaken van de stuurgroep rond graffitibeleid, kan zeker contact opnemen met Sander van Graffiti vzw (0470 08 19 98),  mailen naar pigmentgraffiti@gmail.com of onze jeugddienst contacteren. Je kan het initiatief ook via facebook volgen.

Foto's: KarelVA