Ga je mee met energiecoöperatieve Druifkracht? (video)

dinsdag 22 dec 2020
play video

Energiecoöperatie Druifkracht is in zijn eerste bestaansjaar uitgegroeid tot 259 coöperanten. Omdat evenementen zijn uitgesloten en de nieuwe burgercoöperatie tijdens de pandemie toch contact wil onderhouden met de inwoners van de Druivenstreek is dit filmpje gemaakt. Het is een 100% Hoeilaartse productie van Richard Cross (advies en techniek met zijn bedrijf Senscia) waarin Dorien De Man de hoofdrol speelt.

Het scenario en de productie waren in handen van Rein van Gisteren en de werkgroep Communicatie van Druifkracht. Dorien maakt op haar e-bike "een toerke" door de streek en bezoekt plaatsen waar het klimaatprobleem zich vandaag al doet gevoelen. Maar ze toont ook de oplossingen. Ze ontmoet in Huldenberg ook de bekende poolreiziger Dixie Dansercoer, bij het beeld van een Inuit.

Wie zich vandaag nog aanmeldt als coöperant maakt kans op een aantrekkelijke fiscale premie, een taxshelterkorting voor startende coöperaties. Het eerste grote project van Druifkracht wordt volgende maand opgeleverd: 520 zonnepanelen op twee woonzorgcentra van Woonzorgnet-Dijleland.

Meer info op www.druifkracht.be.