Felix wandeling groot succes (enkele foto's)

maandag 23 sep 2019

Onder een stralend blauwe hemel startte zaterdagmiddag 21 september om 14u de eerste Felix-wandeling georganiseerd door 'Hoeilaart Weleer' gevolgd door nog 2 wandelingen op zondagnamiddag.  Gids van dienst was Erik Plastria die zich zelfs uitgedost had in de tijdsgeest van het 19e-eeuwse Hoeilaart. 

In totaal schreven een 80-tal mensen zich in voor de 3 wandelingen en werden ze getrakteerd op een chronologische opbouw over het leven van Felix Sohie.  Dit ondersteund door een 10-tal stopplaatsen op een vast uitgestippeld parcours met heel wat oude foto’s op A3 formaat exact op die stopplaats genomen meer dan 120 jaar terug.  

De wandelaars werden eerst getrakteerd op een uniek bezoek van de achterkant van het geboortehuis van Felix Sohie, de plek waar Felix Sohie zelf zijn eigen experimentele serre bouwde rond 1862 en waar vandaag nog steeds op deze plek bijna symbolisch een druivelaar staat.  Dit gevolgd door een gezonde klim van Sola berg richting de plaats waar ooit de prachtige driewoonst van de gebroeders Sohie boven Hoeilaart uittorende. 

De gids van dienst had zelfs een blauwe lijn op straat aangebracht die de lengte van de woning symboliseerde. Nadien werden de wandelaars verrast met heel wat oude foto’s van de honderden serren van de Sohies op Solheide en werd er halt gehouden aan het enige resterende gebouw en stille getuige van het bestaan van het Sohie imperium met name “het atelier”.  De wandeling sloot af op het gemeenteplein maar niet zonder alle deelnemers te bedanken en hen met een klein aandenken huiswaarts te sturen…een prachtige magneetfoto van Felix Sohie.   

Voor herhaling vatbaar!

Foto's: Michel Picone en Erik Plastria