Estelle Stielemans & Karen Van den Broeck bakten dit jaar de beste kaastaart!

zondag 11 sep 2016

Wie kaastaartenwedstrijd zegt, weet dat het Druivenfestival in zicht is.  Dertien juryleden snoepten dit jaar van evenveel kaastaarten. Na vakkundig gesmak kwam de jury uiteindelijk tot een onbetwistbaar verdikt, weliswaar met een volle maag. De juryleden beoordeelden elke taart met maximum 10 punten op uitzicht en 20 punten op smaak. (recepten in bijlage)

Acht keukenprins(ess)en zochten naar hét recept om dé authentieke kaastaart van 2016 te bakken. Daarvan won de heerlijke kaastaart van Estelle Stielemans en Karen Van Den Broeck (73 %). Zij ontvingen een geldprijs van 125 euro. Op de tweede plaats eindigde Veronique Muyldermans (69 %).  Luca Stielemans en Femma Hoeilaart sleepten de bronzen medaille in de wacht (67 %).

Van de vijf kaastaarten die deelnamen in de categorie “creatieve kaastaart”, won de kaastaart versierd met druiven van de Pateikes van Felix (76,2 %) Zij kregen een geschenkenmand met streekproducten. Tweede en derde werden Kristel Overath (75,8 %) en Yves Verhaegen (71 %). 

Na de prijsuitreiking konden de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum proeven van de verschillende kaastaarten. 

Tijdens het Druivenfestival kan iedereen op zaterdag en zondag terecht in de Kasteelhoeve voor nog meer kaastaartenplezier verzorgd door Chiro, Hoeilander.be en Davidsfonds.