Eliane en Robby gehuldigd voor meer dan 30 jaar inzet voor de Wereldwinkel

maandag 10 okt 2016

Eliane Van denbempt en Robby Beelen hebben in september de fakkel overgedragen van de Oxfam Wereldwinkel in Hoeilaart die zij runden, samen met een grote ploeg vrijwilligers en vrijwilligsters. Na liefst drie decennia vonden zij de tijd rijp om plaats te maken voor Beatrijs Dhont en Frank Boel. De GROS-Hoeilaart wilde hun ‘pensionering’ niet ongemerkt voorbij laten gaan en verraste het echtpaar zaterdagavond met een nieuwe onderscheiding, de Roeland Van Raemdonckspeld.

Robby en Eliane hebben het wereldwinkelwerk destijds overgenomen van Roeland. Bij hun afscheid gaven zij aan veel inspiratie van hem te hebben ontvangen. Roeland stond ook aan de wieg van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, kortweg de GROS, waarvan hij tot aan zijn overlijden in 2007 voorzitter was.

In zijn septembervergadering stelde de GROS het ereteken in en gaf opdracht tot het laten maken van de Roeland Van Reamdonkspeld. Ana, edelsmid uit Heusden-Zolder, ontwierp een ecozilveren draagspeld, een gestyleerd druiventrosje. Het kleinood werd zaterdag opgespeld door Mie Jacobs, de weduwe van Van Raemdonck. Dat gebeurde tijdens het Wereldfeest Hoeilaart in het GC Felix Sohie in aanwezigheid van schepen Annelies Vanderlinden van Ontwikkelingssamenwerking en Rein van Gisteren, de huidige voorzitter van de GROS.

Robby en Eliane toonden zich duidelijk verrast. Ze legden er de nadruk op dat niet alleen zij, maar dat ze samen met alle vrijwilligers de goed draaiende wereldwinkel hebben overdragen.

Hoeilander.be wenst Eliane en Robby een dikke proficiat.