Eethuis Kasteel Groenendaal zoekt uitbater!

vrijdag 23 mrt 2018

Natuurinvest is, in opdracht van het ANB, op zoek naar een kandidaat-uitbater voor een stijlvol en eco-vriendelijk concept voor het eethuis in Groenendaal , gelegen te Hoeilaart, centraal in het Zoniënwoud. Geïnteresseerden kunnen hun interesse alvast kenbaar maken bij Jacinte Monsieur. Ze ontvangen dan meer uitleg over het dossier. Een bezoekersmoment kan georganiseerd worden op afspraak.

Het eethuis is ideaal gelegen aan het kasteel van Groenendaal ten midden van het indrukwekkende Zoniënwoud, op een steenworp van hoofdstad Brussel en het Groenendaal kruispunt met omringende kantoorgebouwen, met idyllisch zicht op de mooie vijvers. Het Agentschap voor Natuur en Bos wenst de panden te behouden als landschappelijk patrimonium en in te zetten binnen de recreatie van het Zoniënwoud. De concessie, gelegen in bosgebied, moet gericht zijn op een publieksgerichte invulling.

Natuurinvest is dus, in opdracht van het ANB, op zoek naar een kandidaat-uitbater voor een stijlvol en eco-vriendelijk concept voor het eethuis in Groenendaal. Deze site moet het logische verlengstuk zijn van een stevige wandeling in het spraakmakende Zoniënwoud (rustpunt na een stevige wandeling of energiebron vooraleer het bos te ontdekken).

Het concept dient een totaalbeleving aan te bieden die de natuur omarmt en binnenbrengt. Consumenten zullen er komen omwille van de inspirerende uitstraling:

  • het concept van het eethuis draait rond authenticiteit, gezonde lokale voeding en eenvoud
  • de inrichting is stijlvol, met een natuurlijke uitstraling en brengt het Zoniënwoud naar binnen.
  • er worden maaltijden aangeboden geënt op de natuur, seizoensgebonden, lokaal, eventueel bio of fairtrade
  • de uitwerking van het concept gebeurt op een verantwoorde manier met aandacht voor afvalreductie en energieverbruik, gebruik van gerecycleerde materialen in de decoratie, voorkeur voor de korte keten, aandacht voor sociale projecten
  • het aanbod doorheen de dag speelt in op de verschillende tempo’s van de bezoekers (rustige wandelaars, mountainbikers, lunchbezoekers van omliggende kantoren…),op de wijzigende behoeften van klanten op elk uur van de dag, en laat openheid voor personalisatie (bv. voedselintoleranties, vegetarische keuzes)
  • het concept kan vervolledigd worden met bijkomende activiteiten bv. smulwandelingen, kookateliers, trefpunt voor sportieve activiteiten, fietsverhuur, leesclubs…

Naast de uitbating van het eethuis is er de opportuniteit voor de kandidaat om de vergader- en opleidingsruimtes van het kasteel van Groenendaal mee op te nemen in de uitbating. In het kasteel zelf huist het opleidingscentrum inverde, marktleider in Vlaanderen voor iedereen met interesse in natuurbeheer. Er is een duidelijke vraag om de inspirerende vergaderzalen, ideaal gelegen in het groen maar nabij de stad, meer open te stellen voor gebruik door het publiek, wanneer ze niet ingenomen zijn voor de activiteiten van Natuurinvest en het ANB. Zowel het bedrijfsleven als de particulier heeft hier interesse voor, in de week en in het weekend. Deze zalen kunnen verhuurd worden als vergaderlocatie, tentoonstellingsruimte, voor recepties of ontbijten…

Graag onderzoeken we samen met de kandidaat-concessionaris hoe we elkaars werking kunnen versterken, bijvoorbeeld door de levering van democratische gezonde catering voor opleidingsdagen of gegidste wandelingen, of door andere samenwerkingsverbanden. We ondersteunen elkaars communicatie met het opnemen van de uitbating in de wandelkaarten en verschillende communicatiekanalen zoals onze websites, of met het aanbieden van informatie over het bos in het eethuis. We betrekken de partner bij de verdere ambitieuze ontwikkelingen binnen de onthaalpoort Groenendaal via het platform Zoniënwoud en haar verschillende werkgroepen.