Eerste 'Dag van het Klimaat' interessant en lekker (fotoalbum)

dinsdag 01 nov 2016

In samenwerking met het klimaatteam en de milieuraad organiseerde de gemeente vorige zaterdag een eerste "Dag van het Klimaat". Op het programma stond o.a. een klimaatwandeling onder de deskundige leiding van gids Chris Vanderlinden, die ons ondermeer tot bij de 'BEN' woning (bijna energieneutraal) in aanbouw bracht, van Guido Denayer. Vandaar trokken we tot bij de hoeve op Smeyberg. Op diverse locaties werd een beeld geschapen van hoe de klimaatsverandering ons leven zal beïnvloeden. Het werd geen rooskleurige verhaal.

Na het stappen was het de beurt aan de film "Demain" van Mélanie Laurent en Cyril Dion. Zij trokken door 10 landen om te begrijpen wat tot deze catastrofe kan leiden en vooral hoe je ze zou kunnen vermijden. Tijdens hun reis ontmoetten zij pioniers die landbouw, energie, democratie en onderwijs heruitvonden. Door vooral in te zoomen op deze positieve initiatieven die reeds werken, tonen zij hoe de wereld er morgen zou kunnen uitzien. Klik hier voor de trailer! Tijdens de film was er voor de kinderen een leuke opvang voorzien.

In de serre van het GC Felix Sohie stonden enkele infostands met info over hoe we de aarde een handje kunnen helpen.

's Avonds was er een lekker vegetarisch klimaatdineetje en het gezelschap was best sympathiek. Zo'n 70 personen maakten tijd voor deze eerste 'Dag van het Klimaat', een mooi begin!

Foto's: JanVA