Een warm en solidair Hoeilaart (persbericht van CD&V)

zondag 29 mrt 2020

Sinds een aantal weken zijn er tal van maatregelen van kracht in ons land. Met deze maatregelen kunnen we hopelijk samen de verspreiding van het virus een halt toeroepen en de kwetsbaren in onze samenleving beschermen. Wij hopen dan ook dat het huidige gemeentebestuur samen met ons wenst mee te werken aan het realiseren van onze voorstellen.

Onze lokale ondernemers worden zwaar getroffen door deze crisis. Patrick Demaerschalk, gemeenteraadslid: "Wij stellen daarom voor om de gemeentelijke belastingen voor vrije beroepen, middenstanders en bedrijven tijdelijk op te schorten of huurgelden voor de concessies van horecazaken niet te innen.  Daarenboven stellen wij voor om het standrecht voor het houden van een stand op het Druivenfestival voor 1 jaar op te heffen voor middenstanders, verenigingen en inwoners. Wij stellen ook voor om extra toelage te geven aan de verenigingen voor hun werking." Tevens willen we een hulpplatform in het leven roepen waar personen die hulp nodig hebben beroep op kunnen doen. Vrijwilligers kunnen zich via dit platform kandidaat stellen voor allerlei taken zoals boodschappen doen, naar de post of apotheker gaan, met de hond gaan wandelen, enz...

CD&V Hoeilaart is tot slot verheugd met de reeds genomen initiatieven door het gemeentebestuur, door 'Felix, de musical' via de actie "Hoeilaart helpt Hoeilaart" maar is ook enorm blij te zien dat zoveel Hoeilanders hun solidariteit betuigen in deze bijzondere tijden!