Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Een onvergetelijke avond met Woodstock Unplugged (fotoalbum)

zondag 15 mrt 2015

Zaterdagavond waren we weer eens, het wordt haast een traditie, getuige van een bezielend concert. De cultuurdienst had "Woodstock Unplugged" geprogrammeerd en de artiesten losten alle verwachtingen meer dan in. Uiteraard is er in de eerste plaats de tijdloze muziek van o.a. Jimi Hendrix, Crosby Stills Nash & Young, C.C.R., Melanie, Janis Joplin, The Band, Arlo Guthrie, Joan Baez, Santana, Canned Heat, Jefferson Airplane, Joe Cocker ... maar het blijft een uitdaging om die geloofwaardig te brengen, vooral als je de lat nog wat hoger legt door 'unplugged' te spelen. Daar zijn Patsy Verfaille, Pascale Michiels, Filip Bollaert en Bert Verschueren bijzonder goed in gelukt. Het zijn misschien niet de bekendste namen voor het brede publiek, maar wat een talent. Op de zang was werkelijk niets aan te merken, integendeel, je kreeg soms het gevoel echt op de Woodstock weide te staan en alles vanop de eerste rij mee te maken. En dan hebben we het nog niet gehad over de ongelooflijke gitaarprestaties van Bert Verschueren die zonder twijfel de kwaliteit van de line-up van Woodstock in 1969 evenaart.

Er was volk komen opdagen uit Diest, Brugge en natuurlijk ook de uit druivenstreek, maar veel te weinig. Het werd een betoverende avond voor al wie van live muziek houdt. Alweer jammer dat voor zoveel kwaliteit zo weinig volk buitenkomt.  Zonder enige twijfel lopen er in onze gemeente meer dan voldoende 'rock'liefhebbers rond om de zaal twee- tot driemaal te vullen maar om een of andere duistere reden is dat weer niet gelukt. Onbegrijpelijk want wie er niet was, heeft werkelijk een grandioos concert gemist.

Het GC Felix Sohie probeert al enkele jaren om in haar programmatie een constante te leggen: live muziek van de beste kwaliteit. Het wordt hoog tijd dat het potentiële publiek dit begint te beseffen want hoe comfortabel is het niet om zo dichtbij om de hoek dit aanbod te krijgen aan zo'n interessante prijs. Probeer het eens, je zal zien en horen dat we hier geen onzin verkopen!

foto's: JanVA