Een dikke pluim voor de Meifeesten! Doendervolk, doe zo voort. (fotoalbums sfeerbeelden)

dinsdag 10 mei 2016

Wat we dit weekend in het park hebben mogen beleven, verdient een dikke proficiat en vooral dat we er even bij blijven stilstaan. De Meifeesten hebben een lange geschiedenis en werden meer dan twintig jaar geleden gecreëerd om Hoeilaart ook in de lente een leuk weekend te bezorgen in eigen dorp, georganiseerd door de adviesraden en de verenigingen. Met de jaren slabakte de formule en in 2014 werd de vzw Doendervolk opgericht om in dat feestgebeuren voor een nieuwe dynamiek te zorgen. Na twee jaar een belangrijk deel van de Meifeesten mee te hebben georganiseerd, was 2016 het eerste jaar dat het Doendervolk de volledige coördinatie en organisatie van de Meifeesten op zich heeft genomen.  Met een verbluffend succes! 

Het is lang geleden dat een Hoeilaartse evenement, tot in de details, zo fijn in elkaar stak Met een schitterend gevarieerd programma was het park twee dagen lang een supergezellige plek. Prachtig om zien hoe talloze verenigingen hebben samengewerkt en wat een rijkdom aan vrijwilligers voor een vlot verloop heeft gezorgd. Achter deze Meifeesten zat een plan en dat voel je.

Sam Vanderstraeten en zijn volledige ploeg 'Doendervolk' mogen terecht fier zijn op hun vernieuwende en vlotte aanpak, de haast perfecte voorbereiding en de verzorgde uitvoering. Dit waren zonder twijfel '5-sterren' feesten.

Sommigen zullen zeggen dat het mooie weer een grote invloed heeft gehad op de sfeer en de opkomst. Dat is natuurlijk ook waar, de zon is van onschatbare waarde, maar je kan er toch niet om heen dat er bij festiviteiten veel meer komt kijken dan het weer. Alleen al de mankracht die je moet bij elkaar brengen om alles klaar te zetten en na afloop af te breken. De voorbereidinigen en, de budgettering, het programma, de promotie ... Wie een beetje ervaring heeft met organisatie weet dat hier een topploeg aan het werk was. De zon hebben we er gratis bijgekregen maar al de rest stond er!

Na drie jaar zijn de Meifeesten terug op niveau, beter dan ooit. Dit is zonder twijfel niet het laatste wat we van dit Doendervolk gezien hebben. Dit gebeuren heeft nog een enorm groeipotentieel en de vierde editie zal nog leuker zijn, de vijfde zelfs nog beter, enz. Vorig weekend heeft een nieuwe generatie zich van zijn beste kant getoond. Hoeilaart gaat nog leuke tijden tegemoet! Laat maar komen.

Foto's: JanVa & KarelVA