Dynamo Wijndaal vierde 45ste verjaardag! (fotoalbum)

maandag 05 dec 2016

In december 1971, in het café bij Martha van Sang in de Wijndaalstraat, ontstond onder impuls van “Sangske” Van Ophem, Dynamo Wijndaal!  Wat begon als een vriendenclubje dat voetbal speelde bij de AVVV competitie, groeide uit tot één van de sterkste verenigingen binnen het Hoeilaartse verenigingsleven.

Buiten mensen samen krijgen om gezellig te voetballen en een pintje te pakken, slaan ze regelmatig de handen in elkaar om allerlei activiteiten te organiseren. Het jaarlijks Druivenfestival werd tijdens de lichtstoet regelmatig gekleurd met een prachtige wagen, de vrijdag organiseren ze sinds 1991 de Nacht van de Jeugd en op maandag zorgen ze voor een leuke toog op het kruispunt, waar de mensen gezellig vertoeven tijdens de jaarmarkt.

Een jaarlijkse kwis voor het goede doel, aanwezigheid op de kerstmarkt, een eetfestijn en weeral een overwinning bij "Het Hele Dorp" ,… Het is een hele lijst van activiteiten waarmee 'De Wijndaal' haar stempel heeft gedruk op Hoeilaart. Al jaren zijn deze amateurvoetbalisten bevriend met een Engelse voetbalploeg uit het noorden van Londen. De ontmoetingen in Engeland of de momenten dat ze in Hoeilaart kwamen voetbal spelen zijn memorabel.

De peter van de Wijndaal is zanger Paul Roelandt en meter was zangeres Ann Christy! Van François Van Der Elst tot Lucien Van Impe, velen kwamen de aftrap geven op één van hun voetbaltornooien.

Ze vieren nu het 45 jarig bestaan met alle mensen die mee de Wijndaal groot hebben gemaakt. Ook hebben vele café ’s, van Café ’t Boske, Café Betenland, Café ‘t Lindeke tot Café Sportecho, mee bijgedragen tot de zovele leuke momenten en daarom hangen er de volgende weken wat mooie herinneringen van Dynamo Wijndaal omhoog, zodat iedereen kan meegenieten van hun 45 jarig bestaan.

Vorige zaterdag organiseerde het huidig bestuur een leuk feestje voor alle oud-leden, spelers, sympathisanten,… Het was een gezellige bijeenkomst met tal van figuren van de voorbije 45  jaren.

Na het lekker eten en het vele bijpraten, was er nog een superoptreden van Blue Thrill, een top covergroep. De afsluiting werd verzorgd door de mannen van '3 of a kind'.

Dynamo Wijndaal is nog de enige amateurvoetbalploeg die Hoeilaart rijk is, steeds alom aanwezig om plezier te maken en voetbal te spelen. Op dit moment staat de ploeg op de eerste plaats in hun competitie. Dat beloofd weer een feestje te worden als "den Dynamo' kampioen speelt.

Word vervolgd! …op naar de 50 jaar!

Foto's: JanVA