Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Dubbel zoveel zwerfvuil opgehaald (enkele foto's)

zondag 29 mrt 2015

Veel belangstelling voor de actie tegen zwerfvuil dit jaar. Zaterdag kwam meer dan het dubbel aantal milieubewuste Hoeilanders opdagen om verschillende hoeken van onze gemeente op te ruimen. Een ploeg van Greenpeace, zo'n 10 man sterk, op teambuilding, kwam een handje helpen, net als de Hoeilaartse afdeling van Natuurpunt, een afdeling van de scouts, de milieuraad en heel wat inividuele vrijwilligers. Samen raapten zij zo'n 140 vuilzakken van 70 liter bij elkaar wat opnieuw het dubbel was van vorig jaar en een record. 

Als beloning werd hen, achteraf in de loods, door milieuambtenaar Eric Kumps, een lekker drankje aangeboden. De mileuraad stond ook klaar met zo'n 180 pannenkoeken (3 kg bloem). Een succesvolle actie dus al zou je hopen dat de jaarlijks herhaalde acties de bevolking wat bewuster zou maken om geen zwerfvuil te creëren, maar dat resultaat blijkt voorlopig nog niet gehaald te zijn. 

Eigenlijk is het bedroevend wat er allemaal zomaar wordt weggegooid. Er staan nochthans vuilbakjes genoeg in onze gemeente. Goed dat er zoveel vrijwilligers kwamen opdagen. Een dikke bedank voor zoveel opruimwerk en nu hopen dat er volgend jaar wat minder ligt.

De pannenkoeken waren trouwens heel lekker!

(foto's: JanVA)