Druivenseizoen officieel van start! (enkele foto's)

vrijdag 14 jul 2017

Vrijdagnamiddag kregen Kwinten De Paepe en Wim Dierckx van brouwerij De Kroon de eerste druiven overhandigd van het seizoen 2017. Dit jaar was Huldenberg de gastgemeente. De pers en de genodigden kwamen samen bij gepassioneerd hobby-serrist, Constant Wargee, op de Sint-Jansbergsteenweg 5. De Vlaams-Brabantse deputee, Monique Swinnen, lichtte, in het kader van DRUIVENTRO(T)S, de activieiten toe die de volgende maanden overal in de druivenstreek georganiseerd worden om onze druivenstreek aantrekkelijk te maken. (klik hier voor de website met alle info)

Een echte eeerste knip (pluk) werd het niet, want de druiven in Huldenberg zijn voor later op het seizoen. In Hoeilaart heeft Norbert Vanherentals (J.B. Blommaertstraat) reeds druiven te koop en over een tweetal weken kan je ook bij Druiven Van Camp (Jozef Kumpsstraat) terecht.

Het seizoen van het lekkerste fruit ter wereld is dus gestart. Wat een ongelooflijke luxe dat wij in de druivenstreek amper een kilometer moeten rijden voor superdruiven aan de beste prijs. Niet allemaal tegelijk !!!

Foto's: JanVA