De Vrek: alles wat jeugdtoneel moet zijn! (video en fotoalbum) - UPDATE

zaterdag 10 mrt 2018
play video

Beleef dit magisch moment  nu ook op video! Origineel, verfrissend, vol humor, een beetje surrealistisch en vooral knap geacteerd, dat is in enkele woorden samengevat wat de nieuwste productie van jeugdtoneelgroep Reintje  uitstraalt. Vrijdagavond ging "De Vrek" van Molière in première voor een uitverkochte zaal en het publiek zag dat het uitstekend was. Dit toneelstuk mag dan wel dateren uit 1668, 350 oud, regisseur, Wouter Vanderstraeten, die vorig jaar zelf nog schitterde in "The Broken Circle Breakdown", maakte er een eigentijdse, bewerkte versie van met een eigen jeugdige en humoristische taal die bijzonder vlot klinkt en de jonge acteurs vleugels geeft. Een topregisseur voor een topproductie!

Noa Forton, de vrek, zet een topprestatie neer en geniet duidelijk van zijn zeer beweeglijk spel op de planken. Maar ook de andere hoofdrollen, Cate Battheu, Wies Joly, Mats Vanderelst, Kato Guns, Bram Verhaeghe, Lena Kegels, Wietse Laureys en de drie "K3-zusjes": Laura Stordeur, Kaat Verhaeghe en Anna-Louise Kunnen geven het stuk een leuke, ritmische dynamiek.

Om niemand te vergeten, ook Lena Kegels, Floor Vanderhoeven, Ruth De Ceulaer, Kobe Charlier, Kobe Vandervelde, Birthe Vandervoort, Ben Blondeel en Nora Vanderelst, iedereen straal van enthousiasme en dat is waar het in jeugdtoneel toch om gaat. Ook het koor van VitamineZ en de schminkploeg verdienen alle lof.

Met het creëren van deze "Vrek" heeft de hele groep, meer dan 30 jongeren, veel plezier gemaakt en geboden.  Het was genieten, zowel op de planken als op de toeschouwerstribune. ER ZIJN NOG KAAREN VOOR VANAVOND (zaterdag 10 maart).

Toneelgroep Reintje, twee weken geleden nog 30ste verjaardag gevierd, pakt opnieuw uit met knappe (straffe) productie. Een dikke proficiat voor de inzet en het resultaat. Wie een avondje ongedwongen wil genieten kan dit nog, vanavond zaterdag 10 maart om 20u.

Foto's: JanVA

Video: JanVA

Meer info over deze productie en de kaartenverkoop vind je hier.