Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De schone smeerlap had de lachenden op de hand (fotoalbum)

zondag 22 mrt 2015

Een druk toneelweekend, dat was het wel. Vrijdag- en zaterdagavond speelde toneelgroep Klem "De Schone Smeerlap", een blijspel van Pierre Chesnot in een regie van Philip Maes. Klem heeft de traditie om stukken te brengen die het publiek aan het lachen brengt, de hele avond door, en dat was ook ditmaal weer zo. Al van bij het openingsmuziekje, 'met de wijven niks dan last' was de toon gezet. De situatie:  een man, zijn ex-vrouw, zijn vrouw, zijn oude maîtresse en zijn nieuwe maîtresse die met elkaar geconfronteerd worden, thuis op zijn verjaardag. Op zich al hilarisch genoeg en vol stereotiepen.

Klem slaagde erin het tempo hoog te houden zodat je snel van de enige grappige situatie naar de andere gevoerd werd. Het stuk is geen echte diepgraver in de emoties van elk individu, maar voor een avondje ontspanning is dat maar goed ook. Myriam Van Voorhuyzen speelde, als echtgenote, een van haar beste rollen ooit. Jean-Pierre voelde zich als overbevraagde man echt wel de haan in het kippenhok. Josiane De Becker stond er weer en speelde met het grootste gemak de ex-echtgenote. De scène is gewoon  haar tweede thuis. Sanne Derese, de oude maîtresse, speelde miscchien wel het moeilijkse personage maar zette toch een mooie prestatie neer, net als Kathleen Vanherentals die als de jonge maîtresse pas op het einde van het stuk te voorschijn komt en weinig kans kreeg om haar rol vorm te geven.

Ook twee 'nieuwe gezichten' voor dit toneelstuk: Monique Happaerts die eigenlijk terug is van lang weg geweest en Patrick Vanstallen die beiden, na hun figuratie in  'Ik was 14 in '14' zin kregen om toneel te spelen. Nieuw  bloed is zo belangriijk voor onze toneelgroepen en als die dan al van bij de eerste uitvoering mooi meedraaien, dan is dat gewoon schitterend.

De regisseur, Philip Maes, leverde keurig werk af, het publiek kon de voorstelling heel goed smaken. De opmerkingen bij het buitengaan, waren zeer positief en iedereen ging met een glimlach op het gezicht huiswaarts. Als resultaat na een avondje 'blijspel', kan dit tellen!

Foto's: JanVA