Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De perfecte pint op het Druivenfestival ziet er zo uit! (enkele foto's)

dinsdag 15 sep 2015

Dinsdagavond organiseerden de organisatoren van het Druivenfestival een tapcursus voor alle verenigingen die dit weekend het talrijk publiek van drank zullen voorzien. Niets zo lekker dan een perfect getapte pint, maar voor het zover is komt er toch wel wat bij kijken. Hoeilander, Jean-Marie Baert, was de instructeur van dienst en zonder twijfel ook de man op zijn plaats. De hoeveelheid Belgen aan wie Jean-Marie geleerd heeft een deftige pint te tappen, is gigantisch en daartussen zitten ook enkele wereldkampioenen.

Uiteraard werd eerst een deskundige uitleg gegeven bij het 'steken' van een vat , het regelen van de druk ... Daarna werd heel wat aandacht besteed aan de afwas, want alles staatof valt bij een proper glas.  En dan kwam het tappen zelf aan de beurt. Elke perfect getapte pint mocht geproefd worden, dus hadden de cursisten er alle belang bij hun best te doen.

Omdat er vaak nogal wat discussie is over de dikte van de schuimkraag, hebben we een foto genomen van hoe een pint er volgens de regels van de kunst moet uitzien. Een brede kraag is een must en wat absoluut 'not done' is , is bijtappen. Het verpest de smaak totaal. 

Het resultaat van al dat oefenen, kan je dit weekend dus van harte proeven op de verschillende drankstanden van het Druivenfestival. Wij hebben alvast veel bijgeleerd en Jean-Marie heeft er ons allemaal van overtuigd dat de perfecte pint een wereld van verschil is.