De Kleine Prins zorgt voor grote momenten (fotoalbum)

zondag 28 apr 2019

Er waait een nieuwe wind door het kunstonderwijs en dat kon je dit weekend ervaren. Vrijdag en zaterdag bracht APKO (de Academie voor Podiumkunsten Overijse-Hoeilaart-Tervuren) een eigen bewerking van 'de Saint-Exupéry's' meesterwerk: De Kleine Prins. Het was Barbara Ericx die het stuk voor deze gelegenheid bewerkte en het ook regisseerde. En ze mag meer dan tevreden terugblikken want we hebben genoten van de inzet van zoveel talent.  

Uiteraard waren de muziekprestaties van een topniveau maar vooral het toneel scheerde hoge toppen met Ilona Leroy als de kleine prins, Willem Buysse als vliegenier, Lore Stone als de roos, de dronkaard en de slang, Fien Guns als koningin, zakenvrouw en geograaf, Noor Van Rompuy als ijdeltuit, de lantarenopsteker  en de vos. Vermelden we dan ook nog de vele danseresjes en dan krijg je een mooi gevuld podium vol inzet en enthousiasme.

Het is zonder meer een goede zaak dat APKO eindelijk meer naar buiten komt en de verschillende kunstvormen laat samenwerken in een knap creatief geheel. Enkel op die manier krijgen de jongeren ook een duidelijke kijk op waar al dat oefenen en repeteren toe dient. Talent mag dan wel overvloedig aanwezig zijn, het blijft hard werken om artistiek een topniveau te halen en wie podiumkunsten zegt, zegt  ook publiek want zonder die wisselwerking blijft het allemaal net iets te steriel.

We vermelden ook graag het productieteam met Veerle Pauly, Robby Boone en Barbara Ericx, de leerkrachten van APKO, Maaike Lievens van het BKO ...

Een dikke proficiat dus aan al wie aan deze "De Kleine Prins' heeft meegewerkt en graag meer van dat!

Fotos: Jan Van Assche