Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De Hoeilaartse Sercowijnen jaren '60

dinsdag 11 aug 2015
play video

Ooit dacht men dat de productie van wijn onze druiventeelt zou kunnen redden. Door de minder goede kwaliteit te persen zou vermeden worden dat deze verkocht werd als tafeldruif, wat ten goede zou komen aan het imago van de Hoeilaartse druif. De Belgische staat gaf miljoenen BEF subsidies en in 1958 was Serco een feit. Bij de start was het geloof groot maar uiteindelijk werd SERCO geen succesverhaal. SERCO zou nooit winst maken, integendeel.

De concurrentie met ISCA, de wijnproducent uit Overijse, zorgde wel voor grote druivenfeesten met als belangrijkste feit de verkiezing van de schuimwijnprinses die de eerste jaren zeer veel media aandacht kreeg, overal ten lande, ook op TV.

In het kader van '150 Zoete Zomers' tonen we je vandaag een documentaire uit de jaren '60 waarin de volledige werking van SERCO wordt uitgelegd. Veel kijkplezier.

Meer oude filmpjes vind je in ons videoarchief: DOENDERTV