De eerste knip ... De druiven zijn om van te snoepen!

zaterdag 13 jul 2019

Vandaag ging ‘de eerste knip’ door ten huize Van Camp in Hoeilaart. Daarmee start het druivenseizoen 2019 en wees gerust: onze tafeldruif smaakt ook dit jaar overheerlijk. In aanwezigheid van gedeputeerde Monique Swinnen, afgevaardigden van de gemeentebesturen van de Druivenstreekgemeenten en uiteraard onze serristen, was de eer voor die eerste knip deze keer weggelegd voor Hoeilaarts journaalanker Hanne Decoutere. 

Eerst mocht mevrouw Swinnen met enige trots de aftrap geven van de nieuwe ‘Druiventro(t)s-campagne’ die niet alleen tal van activiteiten en evenementen in onze straffe streek promoot maar ook heel wat verborgen pareltjes uit de regio in de kijker zet. Redenen genoeg dus om de komende maanden op stap te gaan in de Druivenstreek en een druivententoonstelling te bezoeken of  bijvoorbeeld een serreconcert mee te pikken, de wandelzoektocht tot een goed eind te brengen,…. Meer info vind je via: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/druif/druiven-trots.

Voor wie het graag wat interactiever beleeft, werd nog een nieuwe app voorgesteld die tal van extraatjes biedt wanneer je op stap gaat. En uiteraard werd ook deze keer aan de kinderen gedacht. Zij maken vanaf vandaag kennis met Swoi, de serrist. Binnenkort kan je onder meer leuke kleurplaten met deze man in de hoofdrol vinden die van de hand zijn van striptekenaar en streekgenoot Marc Gaji.

Na maanden van hard werken, mochten onze serristen trots meegenieten van de belangstelling die de eerste knip vandaag kreeg. En dat is wat onze tafeldruif, met veel liefde gekweekt, toch zeker verdient. 90 jaar na het overlijden van Felix Sohie blijft het respect voor onze serristen die daarvoor dag in, dag uit in de weer zijn.

Vanaf morgen vinden we her en der in de streek de eerste bordjes ‘te koop’. En ja hoor, de druiven zijn ook dit jaar om van te snoepen! Laat ze dus smaken…

Foto's en verslag: MDR