Dag op dag 39 jaar geleden, om 19u stipt ...

zondag 02 jun 2019

Lang geleden, in een tijd zonder GSM, zonder PC, zonder E-mail, zonder Internet maar met veel goesting en enthousiasme klonken op 3 juni 1980 om 19u de vogeltjes en jachthoorns uit de radiotoestellen van de druivenstreek. Totaal illegaal ging de eerste, vooraf opgenomen uitzending van Radio Zoniën, de ether in. Op band want de studio was al afgebroken en verborgen onder bedden en kasten. De vrees was immers groot dat de rijkswacht zou binnenvallen op de tweede verdieping van de Karrenberg en alles in beslag zou nemen.

De zenuwen waren gespannen want geen van de pioniers stond beschreven als grote durver die graag iets onwettelijks deden. Geen echte durvers maar wel 'Doenders' met een plan: informatieve radio maken voor de Druivenstreek met aandacht voor kwaliteit.

Die dag zou het begin worden van een totaal nieuwe periode in het leven van vele tientallen streekgenoten die gedurende meer dan 18 jaar radio zouden maken van de bovenste plank. De druivenstreek zou voor niemand ooit nog hetzelfde zijn.

Met heimwee en een stevige portie nostalgie kijken we terug op die jaren toen we jong waren en geen berg te hoog was, geen uitdaging te groot. Daarom sturen wij met Hoeilander.be, de voorlopig laatste 'spin-off' van een monument in het regionale radiolandschap, de groeten aan alle vrienden van toen, die al die tijd het beste van zichzelf gegeven hebben. Tot hoors!

WIe de vogeltjes nog eens wil horen fluiten en de jachthoorns horen schallen, duwt op de 'play' knop hierboven.