Chiro boven op Druivenstoet. Felix meer dan welkom! (fotoalbum)

dinsdag 27 aug 2019

Zelden het zo warm gehad als tijdens de folkloristische Druivenstoet van vorige zondag. Vlak in de zon lopen bij 32°, je kan het moeilijk een geschenk noemen al was de deelname best plezant. Of de Gilles en Pierots van Groot-Halle evenveel genoten hebben in hun prachtige uniform, dat is nog maar de vraag. Het publiek lag er alvast niet wakker van en genoot met volle teugen van een nammidagje reclame- en druivenstoet met tonnen aan uitgedeeld snoepgoed.

"Alle 745 stemmen werden geteld.  De jury verkoos de praalwagen van Chiro Jezus-Eik tot Publiekswinnaar! De jury stemde de praalwagen van Chiro Sint-Martinus (Chiro Overijse) tot Beste Praalwagen en die van Chiro Maleizen tot Beste Ambiance Praalwagen.  Vreugde alom, want deze drie winnaars gaan naar huis met een schitterende som geld! Proficiat!"

Ook 'Felix, de musical' nam deel aan de Druivenstoet. Met een kleine twintig acteurs en figuraten, een mooi verzorgde praalwagen met het logo op en met  de knappe Ford A van R. Nagels kon de groep rekenen op heel wat belangstelling en dus ook promotie. Sinds zondag weet Overijse ook wie of wat 'Felix, de musical' is.
 
Met dank aan Autocenter De Rudder voor de logistieke hulp.