CD&V Hoeilaart wil spoedige oplossing voor VZW VoedselhulpOverijse (persbericht)

woensdag 25 jul 2018

VZW Voedselhulp Overijse is een organisatie met uitsluitend vrijwilligers en verschaft materiële hulp aan arme en noodlijdende personen woonachtig in Overijse, Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren. Omdat de nieuwe eigenaar hun huidig gebouw gaat afbreken, zijn zij genoodzaakt om ten laatste op 1 november hun huidige locatie aan de Drogenberg te Overijse te verlaten. Al bijna een jaar zoekt de vzw elders onderdak, maar nog steeds werd er geen alternatief gevonden.

“VZW Voedselhulp Overijse is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke schakel in de Druivenstreek in de hulp van mensen die het minder breed hebben”, aldus CD&V gemeenteraadslid en lijsttrekker Patrick Demaerschalk.

Vandaag de dag doen ongeveer 750 mensen uit de Druivenstreek regelmatig een beroep op VZW Voedselhulp Overijse. Voor eten, maar ook voor onder meer kledij en speelgoed. Maar zij dreigen op 1 november in de koude komen te staan.

Patrick Demaerschalk : “Op de laatste gemeenteraad van Hoeilaart heb ik nogmaals aangedrongen bij het gemeentebestuur van Hoeilaart om dringend werk te maken voor een oplossing in dit dossier “.

Hij vraagt dan ook dat Hoeilaart eindelijk initiatief zou nemen naar de andere druivengemeenten toe en stelt voor dat er voor de kostprijs van de huur voor een nieuw onderkomen een tussenkomst met verdeelsleutel wordt toegepast in functie van het aantal inwoners van iedere betrokken gemeente.     

CD&V Hoeilaart zal de weg vooruit kiezen voor VZW Voedselhulp Overijse en staat volledig achter hun initiatief. Het dossier zal opnieuw aan bod komen tijdens de eerstvolgende gemeenteraad van Hoeilaart.

Namens CD&V Hoeilaart

Patrick Demaerschalk, Alain Borreman, Wim Laureys, Jan Van Assche