CD&V Hoeilaart aan burgemeester: gedraag u als burgemeester van ALLE sportverenigingen (persbericht)

woensdag 13 dec 2017

De aanval van de burgemeester op ERCH en de Gympies in een artikel in het Nieuwsblad online van woensdagmorgen en in De Serrist van deze week, is ongezien in de sportgeschiedenis van Hoeilaart. En dit terwijl deze mensen alleen het beste willen  voor hun leden en dus voor Hoeilaart. Dank zij hun vrijwilligerswerk kunnen in Hoeilaart bijna 1500 mensen aan sport doen.

Burgemeester Vandenput vertelt ook niet de algehele waarheid. Wat de sportverenigingen wilden in het nieuwe sportinfrastructuurplan, werd verzameld door de Sportraad. Het wordt alsmaar duidelijker dat daarbij de communicatie over de wensen van elke club niet optimaal is geweest. CD&V lijkt het volledig normaal dat een voetbalclub,  die in nationale reeksen speelt,  met meer dan 500 leden en meer dan 20 ploegen in competitie, kan beschikken over 2 volwaardige voetbalvelden. Hiervoor hebben wij zelfs geen bevraging nodig. Ook op andere vlakken gaat ERCH in het nieuwe infrastructuurplan erop achteruit: de kantine staat helemaal op een uithoek van het veld en moet gedeeld worden met de Tennisclub. De kleedkamers zijn kleiner dan nu en oorspronkelijk was er zelfs geen tribune voorzien (en dat was nochtans gevraagd). Deze is er onlangs pas bij getekend. Burgemeester Vandenput zegt dat hij verschillende malen met de club aan tafel heeft gezeten: dat klopt, maar alleen maar om te zeggen dat hij niets aan de plannen zou wijzigen.

De Gympies is ook zo’n verhaal. Ze kunnen de turnhal krijgen die ze verdienen, maar die zit voorlopig niet in het plan. Er waren constructieve gesprekken aan de gang tussen de Gympies en het gemeentebestuur om tot een oplossing te komen. Waarom de burgemeester dan plots ten aanval trekt is voor CD&V een raadsel.

Het prestigeproject van de burgemeester moet ondertussen zo snel mogelijk gestart worden, gezien de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Daarbij is er ook nog geen oplossing voor de Gympies gedurende de op til zijnde werken aan de sporthal. Waar moeten ze ondertussen naartoe? Een tijdelijke sporthal optrekken (een ballon) lijkt de beste oplossing, maar in dit verhaal schijnt de gemeente niet te willen meegaan.

CD&V vraagt zich af welke zin een nieuwe sportinfrastructuur heeft, die de belastingbetaler miljoenen gaat kosten, als de 2 grootste sportverenigingen van Hoeilaart er niet op vooruit gaan? We doen dan ook een oproep naar alle actoren, en in de eerste plaats naar de burgemeester, om op een positieve manier rond de tafel te gaan zitten en naar oplossingen te zoeken.

(persbericht CD&V Hoeilaart)