Blije gezichten op 2de editie van Bikers for Virunga

dinsdag 29 sep 2020

De weersvoorspellingen waren weinig bemoedigend maar de weergoden waren de 2de editie van Bikers for Virunga duidelijk goed gezind. Was het bij het ontwaken nog een natte bedoening, bij het geven van het eerste startschot om 9u waren de hemelsluizen gesloten en de deelnemers hebben over grotendeels droge wegen gefietst. Geen ongelukken, een unieke ervaring door de begeleiding van de pilootwagens en de motorrijders-signaalgevers, het mooie parcours en een gezellige après-bike... enkel blije gezichten vorige zondag in het Jan Van Ruusbroecpark.

Je favoriete hobby in ideale omstandigheden beoefenen en daarmee een goed doel dienen. Win/win, dat is het opzet van Bikers for Virunga. Ook deze 2de editie is erin geslaagd.  Met dank aan Kiwanis Hoeylaert Zoniënwoud, Brouwerij De Brabandere, Autocenter De Rudder, de motorijders-signaalgevers, Verzekeringen Ericx en de talrijke vrijwilligers, sympathisanten en deelnemers voor hun inzet en bijdrage tot het succes van dit evenement.

Bikers for Virunga wil een bijdrage leveren tot het behoud van het Virunga natuurpark in Congo. Werelderfgoed en laatste habitat van talrijke met uitsterven bedreigde diersoorten. We doen dit door het organiseren van een fietsevent met catering achteraf, het aanbieden van een gerelateerde fietsoutfit en miniatuurrennertjes van Original Flandriens en een filmavond. Filip Lauwers.</div