Bakenbos was de wandeling meer dan waard (enkele foto's)

dinsdag 14 jun 2016

Vorige zondag organiseerde het Davidsfonds haar jaarlijkse wandeling in een wijk van onze gemeente, begeleid door Christiane Vanderoy. Als regiogids van Dijleland en geboren Hoeilander kent ze elk hoekje van ons dorp en ook talloze verhalen over haar inwoners. Ondanks de regen kwam heel wat volk opdagen dat tijdens een twee uur durende wandeling op ontdekking ging naar de mooiste plekjes van dit driepdorpenpunt aan de Lindenboom.

Wat onmiddellijk opviel was dat, eens je van de Waversesteenweg wegstapte, je terectht komt in een zeer landelijk gebied met uitgestrekte velden. Bij mooi weer is zelfs de Leeuw van Waterloo te zien. Op het grondgebied Terhulpen, op amper 200 meter van de Lindenboom, bezocht het gezelschap een kapel waarin nog elke zondag een eucharistieviering wordt gehouden in het Frans voor zo'n veertig personen.

De wandelig ging via de Duvelsdelle naar het vroegere station van Bakenbos waar de werken aan het Gen-spoor het landschap ingrijpend veranderd hebben. Naast Christiane namen ook diverse inwoners van de wijk zelf het woord om wat meer uitleg te geven en dat vonden de wandelaars bijzonder boeiend.

De verkenning van Bakenbos eindigde bij het kunstwerk op het kruispunt Waversesteenweg/Tenboslaan, ter ere van de druiventelers van weleer. Een knappe realisatie volledig gemaakt in de wijk zelf.

Volgend jaar komt er opnieuw een wandeling. Welke wijk dan ontdekt wordt, kom je in september te weten.

Foto's: MichelPicone